Depremin Ardından Dünya Devi Çip Üreticisinden Açıklama: Üretimde Hasar Yok

Depremin Ardından Dünya Devi Çip Üreticisinden Açıklama: Üretimde Hasar Yok
Tayvan'ın Hualien kentinde dün meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından bazı fabrikalarında üretime geçici ara veren Tayvan Yarı İletken İmalat Şirketi (TSMC), yeniden faaliyete başladığını bildirdi.

Dünyanın önde gelen çip üreticilerinden biri olan şirket, Tayvan'da meydana gelen büyük depremin ardından fabrikalarını tedbir amacıyla tahliye ettiğini ve üretime ara verdiğini duyurdu. Depremin, Tayvan'ın 7 seviyeden oluşan deprem etki skalasına göre, çeşitli bölgelerde farklı şiddetlerde hissedildiği aktarıldı.

Fabrikaların Durumu

Şirketin Hsinchu, Longtan ve Jhunan bilim parklarındaki fabrikalarında depremin 5 şiddetinde, Taichung ve Tainan bilim parklarındaki fabrikalarında ise 4 şiddetinde hissedildiği belirtildi. Depremin merkez üssü Hualien'e 240 kilometre mesafedeki Hsinchu Bilim Parkı'ndaki fabrikanın hemen tahliye edildiği ifade edildi. Ancak yapılan güvenlik denetimlerinin ardından çalışanların bugün yeniden işbaşı yaptığı bildirildi.

Hasar Tespiti ve Üretimde Devam

Açıklamada, depremde bazı donanımların hasar gördüğü ancak kilit önemdeki ekstrem morötesi litografi (EUV) makinelerinde hasar olmadığı vurgulandı. Şirketin çip tesislerindeki donanımlarının yüzde 70'inin yeniden faaliyete geçtiği ve Tainan'da yeni kurulan 18 nolu dökümhanenin ise yüzde 80 kapasitede çalıştığı belirtildi. Bu açıklamalarla birlikte, şirketin üretim sürecinde ciddi bir aksama olmadığı vurgulandı.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.