Depremin Ardından Camiler İbadete Hazır Hale Getiriliyor

Depremin Ardından Camiler İbadete Hazır Hale Getiriliyor
6 Şubat depreminin ardından Adıyaman il merkezinde bulunan 92 camiden sadece 11 tanesi kullanılabilir durumda kalmış bazıları ise tamamen yıkılmıştı.

Bazı camiler, deprem sonrasındaki yenileme çalışmalarıyla hayırseverlerin yardımlarıyla tadilat edilmekte ve yıkılan minareler daha kısa ve hafif çelik malzemelerden inşa edilmektedir.

Yeni Mezarlık Camii, binlerce cenazenin namazının kılındığı bir yerdir ve şu anda tadilat sürecindedir. Muhammed Ünsal, tadilat işleriyle ilgilendiği ve camilerin hızlı bir şekilde tamamlanması için ellerinden geleni yaptıkları konusunda açıklamalarda bulundu. Minareler betonarmeden hafif çelik malzemeye dönüştürülmektedir. Ayrıca, caminin dekorasyon işlemleri tamamlanmak üzeredir.

Hüseyin Ünsal, caminin dekorasyon işlerini yapan bir ustadır. 6 Şubat'taki depremden sonra caminin hasarlarını düzeltmektedirler. Adıyaman halkına hizmet veren camide, cenaze namazları kılınıp defin işlemleri gerçekleştiriliyor. Yıkılan minareler yerine hafif çelik malzemelerden minareler yapılmaktadır. Dört şerefeli minareler iki şerefeli olarak yeniden inşa edildi ve caminin dış cephesi minarelere uygun bir şekilde hafif çelik malzemelerle yeniden yapılmaktadır. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.