Deprem fırtınası nedir? Deprem fırtınası nasıl olur?

Deprem fırtınası nedir? Deprem fırtınası nasıl olur?
Türkiye Şubat ayında Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük bir yıkıma neden olan, 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiği depremin etkisiyle sarstı. Artçı sarsıntıların hala devam ettiği bölgenin yanı sıra birçok bölgede depremler meydana ge

Kahramanmaraş merkezli depremlerle birlikte Türkiye deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleşti. Artçı sarsıntıların bir yıl kadar devam edeceği belirtiliyor. Mayıs ayında açıklanan rakamlara göre 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından yaklaşık 38 bin artçı sarsıntı meydana geldi. Ülke genelinde meydana gelen depremleri takip eden vatandaşlar depremle ilgili kavramları da araştırmaya koyuldu. Bu kavramlardan bir tanesi de ''deprem fırtınası'' Peki deprem fırtınası nedir, nasıl oluşur?

DEPREM FIRTINASI NEDİR?

Küçük bir bölgede birkaç gün ile bir hafta arasında çeşitli büyüklükte meydana gelen deprem silsilesine verilen isimdir. Büyük, ana depremin habercisi olarak görülmemesi gereken deprem fırtınası depremin meydana geldiği derinlikteki kayaların içindeki kırıklar gibi gözeneklerde yer alan akışkanların çevrelerine uyguladıkları basıncın artması sonucu meydana gelirler.

SON DEPREMLERİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.