DENİZ HALİSDEMİR, CİNSEL SALDIRI OLAYINI HABER YAPAN HABER PLATFORMLARI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

DENİZ HALİSDEMİR, CİNSEL SALDIRI OLAYINI HABER YAPAN HABER PLATFORMLARI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
DENİZ HALİSDEMİR YAPILAN HABERLER İÇİN ERİŞİM YASAĞI DA TALEP ETTİ !!!

Zihinsel engelli S.Y.’yi 2021 yılında Kocaeli/İzmit'ten İstanbul Anadolu yakasında bir pansiyona kaçırıp 4 gün boyunca alıkoyup uyuşturucu vererek cinsel saldırıda bulunan Deniz Halisdemir, kendisinin olayını haber yapmış olan Pir Haber Ajansı, Evrensel Gazetesi, ve Krt TV hakkında Mazgirt Cumhuriyet Başsavcılığına "Kişisel verileri ele geçirme veya yayma, İftira, Hakaret" suçlarından işlem yapılması adına 02/06/2023 tarihinde suç duyurusunda bulundu.

Deniz Halisdemir, suç duyurusu dilekçesinde "Tarafım İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2022/186 Esas sayılı dosyasında "Nitelikli Cinsel Saldırı" suçundan sanık olarak yargılanmaktayım. İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin ilgili dosyasına sunulan 02/06/2022 tarihli dilekçe esas alınmak suretiyle yukarıda URL bağlantıları yer alan "Yüzde 50 engelliye cinsel saldırıda bulunanlar itiraflarına rağmen 2 yıldır cezalandırılmadı" şeklinde başlıklı olan Pirha Haber ajansı ve Krt TV tarafından, "Cinsel saldırı davasında itirafa rağmen cezasızlık!" Şeklinde başlıklı olan Evrensel Haber Ajansı tarafından haber yapılmıştır. Tarafım hakkında kesinleşmiş herhangi bir mahkumiyet hükmü bulunmadığı halde "cinsel saldırı faili" şeklinde ifadeler ile tarafım hakkında haberler yapılmıştır ve bu suretle de tarafıma basın yoluyla iftira atılmıştır, hakaret edilmiştir. 02/06/2022 tarihli dilekçe de kişiye özel olup; açık rıza olmadığı takdirde kimse tarafından erişim sağlanamaz ve kullanılmaz. Ancak, Pir Haber Ajansı, Evrensel Haber Ajansı, ve Krt TV tarafından kişisel bilgilerimin mevcut olduğu belge hukuka aykırı bir şekilde ele geçirilmiştir ve hakkımda haberler yapılmıştır. Bu suretle de kişisel verilerim hukuka aykırı bir şekilde ele geçirilmiştir ve yayılmıştır. İlgili haber ajansları tarafından yapılan haberler binlerce kişi tarafından görüntülenmiştir ve okunmuştur. Toplumda tarafıma karşı infial meydana gelmiştir. Tarafımın kişisel verilerini hukuka aykırı bir şekilde ele geçiren ve yayan, tarafıma basın yoluyla hakkımda kesinleşmiş hüküm bulunmamasına rağmen "cinsel saldırı faili" şeklinde iftira atan, tarafıma hakaret eden Pirha Haber Ajansı, Evrensel Haber Ajansı, ve Krt TV yetkililerinden ve muhabirlerinden şikayetçiyim. Sorumluların araştırılarak tespit edilmesini talep ediyorum." Şeklinde ifadelere yer vermiştir.

DENİZ HALİSDEMİR YAPILAN HABERLER İÇİN ERİŞİM YASAĞI DA TALEP ETTİ !!!

Cinsel saldırı faili Deniz Halisdemir, suç duyurusu dilekçesinin devamında "Siber Suçlar tarafından rapor tanzim edildikten ve dosya kapsamına alındıktan sonrasında yukarıda ifade etmiş olduğum ve içeriklerini detaylıca anlatmış olduğum URL’lerin tarafımın kişilik hakkını ihlal ettiği izahtan varestedir. Dolayısıyla, sayın savcılık makamınız tarafından sulh ceza hakimliği tarafından ilgili URL’ler hakkında, 5651 sayılı Kanunun 9. maddesi gereğince içeriğin çıkarılması ve/veya erişimin engellenmesi kararı verilmesi adına Mazgirt Sulh Ceza Hâkimliği'ne müzekkere yazılmasını talep ediyorum." Şeklinde ifadelere de yer verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 221 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.