Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar!
.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri sonrasında AK Parti teşkilatına hitaben konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

14 Mayıs seçimleri, pek çok özelliğiyle siyasi tarihimizde özel bir yere sahip olacaktır. Seçimler, oldukça zengin bir ortamda gerçekleşti ve şükürler olsun başarıyla tamamlandı. TBMM seçimlerinde, Cumhur İttifakı 322 milletvekili ve %49.5 oy oranı ile mecliste çoğunluğu kazandı. Buna karşılık diğer ittifak yüzde 35’te kaldı ve onları destekleyen ittifak ise yüzde 10.5 oy oranına sahip oldu.

Bu şekilde, seçmenlerimiz ülkemizin hangi ittifak tarafından yönetilmesi konusunda iki seçimden birinde kesin bir karar vermiş oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, rakibimize 2 milyon 520 bin fark atmamıza rağmen, sistemin %50 artı 1 oy şartı nedeniyle, ikinci tura kalmak zorunda kaldık.

Seçimlerde, cumhurbaşkanlığında 54 milyon 795 bini, milletvekilliğinde 54 milyon 442 bini bulan geçerli oylara katılımımız %87'ye ulaştı ve bu milletin her bir ferdi, iradesine sahip çıktığı için teşekkürlerimi sunuyorum. Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihini bizden yana kullanan 27 milyon 133 bini aşkın vatandaşımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Geçen seçimlere göre oy sayımız yaklaşık 803 bin artarken yüzde 52.6'dan bu yıl %49.5'e düştük. Ancak, ikinci turda 2018’i fersah fersah aşan bir oranla geride bırakacağımızı ve tek bir fire bile vermemeyi hedeflediğimizi belirtmek isterim.

Cumhur İttifakı’nın meclis seçimlerinde kazanması, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de açık ara önde olması, muhalefetin dengelerini bozdu. Seçim gecesi sonuçları bile bile 'kazandık' diyerek milletimizi kandırmaya çalıştılar. CHP'li belediyeler ve bu kesime ait STK'lar, deprem bölgesine yardım gönderirken, pek çok kepazeliği açığa çıkararak saldırılarını sürdürdüler.

Biz, seçim sürecinde ve son günlerde, sosyal medyanın bir bataklık olduğunu düşündük. Ancak, yaşananlar bu düşüncemizi doğruladı. Koalisyon masasındaki terör örgütleri ve onları destekleyen yapılarla, insanlıkla tüm bağlantısını yitirmiş durumdalar.

Deprem bölgesindeki şehirleri yeniden ziyaret edeceğiz.

22 Temmuz 2022'de imzalanan Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması, tüm taraflar için uygun olan bir şekilde iki ay daha uzatıldı. Küresel gıda tedarik zincirlerinin kesintisiz çalışması, özellikle ihtiyaç sahibi ülkelerin tahıla ulaşımı açısından hayati önem taşıyor. Bu anlaşmanın tüm şartları yerine getirildiği sürece devam etmesi için elimizden geleni yapacağız. Rus dostlarımız, Türk gemilerinin Mykolayiv ve Olvia limanlarından çıkmasına izin vereceklerini belirttiler ve buna minnettarız. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.