Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HÜDA PAR açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HÜDA PAR açıklaması
.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HÜDA PAR’a ilişkin açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerin sorularını yanıtlamak üzere Ankara'daki Millet Kütüphanesi'nde bulundu.

Bir genç, HÜDA PAR’ın terör örgütleriyle anılıyor oluşunu hatırlatarak, HDP ve PKK bağlarını eleştirdikten sonra, AK Parti ile HÜDA PAR işbirliği konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ne düşündüğünü sordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanıtı ise şöyle oldu:

"HÜDA PAR, geçmişte terör örgütleriyle ilişkisi olmayan bir parti ve HDP’nin kendisine bir çıkış yolu aramasından kaynaklı olarak terör örgütleriyle anılmıştır. HÜDA PAR, terör örgütleriyle bağı olmadığı için bizimle beraber yol yürüyebilir. Özellikle Kürt vatandaşlarımızın siyasal alanda varlık göstermesi noktasında HÜDA PAR ile birlikte hareket ediyoruz. HÜDA PAR, yerli ve milli değerlere bağlıdır ve vatanseverlik anlayışı ile HDP’den tamamen farklı bir konumdadır. HDP’nin böyle bir iddiası var ise, bunlar zorlama söylemlerdir. HÜDA PAR, siyasi bir parti olarak tamamen siyasal bir oluşumun peşindedir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HÜDA PAR’ın siyasal alanda varlık gösterebilmesi için parlamentoya girmesi gerektiğini belirtti. Erdoğan, "HDP’nin HÜDA PAR hakkındaki bu suçlamalarını kabul etmemiz mümkün değil" dedi.

(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.