Çocukların İlk 3 Yaşına Dikkat Etmek Gerekiyor

Çocukların İlk 3 Yaşına Dikkat Etmek Gerekiyor
..

Çocukların İlk 3 Yaşına Dikkat Etmek Gerekiyor

Uzmanlar, çocukların ilk 3 yaşlarının önemli olduğunu ve bebeklerin dönem dönem farklılaşan gelişim özelliklerine sahip olduğunu belirterek, anne-babalara hatırlatmalarda bulunuyorlar.

Bebeklerin en hızlı gelişim süreci, anne karnında geçirilen süreçtir. Daha sonra ise, dünyaya geldikleri ilk yıllarda devam eder.

Uzmanlar, bebeklerin gelişimiyle ilgili anne-babalara bilgi verirken "Bebekler, doğar doğmaz öğrenmeye başlarlar. Her gün geçtikçe, farklı davranışlar sergilerler. Öğrendikleri newe karşılık farklı tepkiler ve eğilimler sergilerler ve sizi de şaşırtırlar. Bu nedenle bebeğinizin zaman zaman farklılaşan gelişim özelliklerine sahip olduğunu bilmelisiniz." şeklinde tavsiyelerde bulunuyorlar.

"Güvensiz bağlanma, çocuklar açısından travmatik olabilir"

Uzmanlar, çocuklar için ilk 3 yaşın önemini vurgulayarak, "Tüm yaşamı etkileyen 'bağlanma' özellikle bu yaş aralığında oluşur. Bağlanmanın iki yönlü olduğunu ve güvensiz bağlanmanın da bir travma olduğunu unutmamalıyız. Çocuk babasına ya da annesine bağlanır. Ancak, çocuğun annesine bağlanması daha kritiktir çünkü çocuğun bağlanma ihtiyacı gelişimseldir. Eğer çocuk, bakım verene güvensiz bağlanmışsa, bu çocuk için travmatik olabilir ve bu, bağlanma travmasıdır. Bağlanma travması, çocuğun duygusal ihtiyaçlarının zamanında ve yeterince karşılanmadığı durumlarda ortaya çıkar." diyorlar.

"Beynin %80'i, ilk 3 yaşta oluşur ve bu yaş aralığında çocuklar benlik algısını oluştururlar"

Uzmanlar, "Çocukla geçirilen sürenin niteliği, çocuğun bağlanma travması ve cinsel kimlik sorunları yaşamasının nedenlerinden biridir. Beynin %80'i, ilk 3 yaşta oluşur ve bu yaş aralığında çocuklar, benlik algıları oluştururlar. Eğer çocuk, anne-babasından aldığı güvenle hayata adım atabiliyorsa, koşulsuz sevgi görüyorsa, sağlıklı sınırlar dahilinde özgürce büyüyebiliyorsa, çocuk bağlanma travması yaşamaktan korunabilir ve sağlıklı bir birey olarak yaşamına devam edebilir." şeklinde bilgi veriyorlar.(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.