Çocukların En Yaygın Cilt Hastalığı: Egzama

Çocukların En Yaygın Cilt Hastalığı: Egzama
.

Çocukların En Yaygın Cilt Hastalığı: Egzama

Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Dr. Asena Pınar Sefer, egzamanın çocukların en yaygın kronik cilt hastalığı olduğunu belirtti. Ayrıca hastaların cildinin günlük olarak nemlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Dr. Asena Pınar Sefer, Atopik dermatit (Egzama) hastalığı hakkında bilgi verdi.

Sefer, atopik dermatitin (Egzama), çoğunlukla erken çocukluk döneminde başlayan kronik bir cilt hastalığı olduğunu söyledi. Ayrıca, atopik yürüyüş olarak adlandırılan sürecin ilk basamağında yer aldığını aktardı. Bu hastalığın genetik ve çevresel faktörlere bağlı olduğunu da vurguladı.

Sefer, hastalığın çocukların ve ailelerinin yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini belirtirken, teşhisin kaşıntılı cilt durumunun varlığına ve lezyonlara bakarak konulduğunu açıkladı. Tedavide önemli olanın hastaların cildinin günlük olarak nemlendirilmesi olduğunu sözlerine ekledi.

"Hastalarımızın takibinde düzenli aralıklarla bize başvurmaları gerekiyor"

Sefer, hastaların tedavisinde, alevlenmeyi tetikleyen faktörlerin belirlenmesinin önemli olduğunu belirterek, besin alerjilerinin bu hastalarda önemli tetikleyicileri oluşturduğuna işaret etti. Besin alerjisi tanısında, hastanın belirli testlerden geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Sefer, hastaların takibinde düzenli aralıklarla hekime başvurmalarını önererek, tedavi planlarının gözden geçirilerek hastaların şikayetlerinin takip edildiğini vurguladı. Son olarak, hastaların büyük bir kısmında yaşla birlikte hastalık belirtilerinde azalmalar görüldüğünü belirtti.

İlerleyen dönemlerde, egzama hastalarında diğer alerjik hastalıkların riskinin arttığına dikkat çeken Sefer, alerji immünoloji takiplerinin düzenli olarak yapılması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.