Çiftçilere Sulama İndirimi

Çiftçilere Sulama İndirimi
Su kullanım bedeli üreticiler için yüzde 50 indirilecek

Su kullanım bedeli üreticiler için yüzde 50 indirilecek. Sulama hizmetinin maliyetini azaltmak, üretim ve rekabet güçlerini artırmak amaçlanıyor. Bu indirimin hedefi gıda arz güvenliğinin ve tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak.

Destekten yararlanacak kişilerin Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olması ve destekleme ödemesi yapılmadan önce verilerinin sisteme uygun olması şartı aranacak.

Sulama bedeli, sulama birlikleri tarafından belirlenecek. Bedelin yüzde 50'si ilk olarak üretici tarafından sulama birliğine ödenecek ve kalan yüzde 50 Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesinden sağlanacak.

Üreticilerin su kullanım hizmet bedelinin yüzde 50'sini ödeyebilmeleri için kayıtlı olmaları ve kooperatiflerine üye olmaları gerekiyor. Kalan yüzde 50 ise bakanlık tarafından sulama birliğine aktarılacak.

Hesap özetleri Haziran, Ağustos, Ekim ve Aralık aylarının ilk haftası içinde bakanlığa gönderilecek ve bakanlık bütçe imkanları çerçevesinde ödemeleri yapacak.

Su ihtiyacına göre hesaplanan miktarı geçmeyecek şekilde, ön yüklemeli ve peşin ödemeli elektronik kartlı sayaç kullanımında destek sağlanacak. Peşin ödeme yapan üreticilerin su kullanım hizmet bedelinin yüzde 50'si sulama birliğine ödenecek.

Bu desteği almak isteyen üreticilerin Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıt yaptırmaları gerekiyor. Ödemeler, çiftçiler adına açılan hesaplar üzerinden gerçekleştirilecek.

Kaynak: CNN Türk

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.