CHP Hakkari İl Başkanı Demir'den Bölge Siyasetine Dair Değerlendirme: 'Artık Yeter

CHP Hakkari İl Başkanı Demir'den Bölge Siyasetine Dair Değerlendirme: 'Artık Yeter
CHP Hakkari il Başkanı Nazım Demir, görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Demir'in açıklamasına göre, 2019 Kasım ayında il başkanlığı görevini devraldığı süreçte parti üye sayısını 350'lerden 2 bin 700'lere yükseltmeyi başarmış, ayrıca mahalle ve köylerde üye bulunmayan yer kalmamıştı. Bu süreçte partinin oy sayısını da bin 500'lerden 11 bine çıkartarak önemli bir başarı elde etmişti. Ancak, 2023 cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye genelinde yüzde 72 oy oranıyla başarılı bir performans sergileyen CHP, bölgeye yönelik gereken ilgiyi göstermemişti.

Demir'in ifadelerine göre, son 5 aylık süreçte parti meclisi üyeleri ya da milletvekilleri tarafından bölgeye herhangi bir ziyaret gerçekleştirilmemişti. Bu durum, Hakkari CHP'sini yalnızlaştırdığı düşüncesini güçlendirmişti. Yaşanan bu durumun, bölgedeki siyasi etkinliği ve partinin ilerlemesini engellediğini belirten Demir, parti yönetiminin bölgeye dair politika ve yaklaşım eksikliklerinin, CHP'nin bölgede daha ileriye taşınmasını engellediğini düşündüğünü ifade etti.

Sonuç olarak, partisini daha ileriye taşıyamayacaklarına inandığı için CHP Hakkari İl Başkanlığından istifa ettiğini açıklayan Demir'in bu kararı, bölgedeki siyasi dinamikler ve CHP'nin bölgeye yönelik politikalarıyla ilgili önemli bir tartışmayı gündeme getirdi.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.