Halk İsyanda Bunca greve rağmen neden 315 milyon dolara taç giydirildi!

Halk İsyanda Bunca greve rağmen neden 315 milyon dolara taç giydirildi!
 hozathaber.com Muhabiri
.

Halk isyanda: Bunca greve rağmen neden 315 milyon dolara taç giydirildi!

İngiltere Kralı 3. Charles'ın taç giymesinin ardından törenin maliyeti ve Kraliyetin koloni geçmişine ilişkin İngiliz medyasında ve akademik çevrelerde makaleler yazıldı.

The Guardian gazetesinde yer verilen "Editorial" bölümündeki makalede, taç giyme törenine ilişkin eleştiriler dile getirildi.

Makalede, "Birçok insan, devlet başkanlığı için daha iyi bir sistem fikrine açık. Bunu düzgünce tartışmanın tam zamanı." cümlesi yer aldı.

"Taç giyme töreni, Kraliçe Elizabeth'in töreninde olduğu gibi 50'den fazla Britanya toprağı ve İngiliz Milletler Topluluğu'ndan üst düzey temsilcinin katıldığı, eskisi gibi imparatorluğun elinin uzandığı yerlerin bir geçit töreni değil. Eski taç giymelerde olduğu gibi Britanya'nın küresel askeri ve deniz kuvveti nüfuzunun kutlanması da olmayacak. Geçmiş olsun, o günler geçti."

Törenin yapılmasının nedeni halkın isteği ya da monarşi sevgisi değil. İngilizlerin sadece %9'u töreni önemli buluyor ve %7'si monarşiye koşulsuz destek veriyor. Bu nedenle törenin 6 milyar lira gibi büyük bir maliyetle yapılması gereksiz görünüyor.

Makalede, Kral Charles'tan sonra İngiltere'nin değişmeyeceği savunuldu. Ancak, dini bir tören olan taç giyme seremonisinde kullanılan "Kraliyet dini önderliği" ve İngiltere için kullanılan "Kutsal ulus" ifadelerine değinilerek, "Ne modern Britanya kutsal bir ulus ne de büyük oranda Protestan." denildi.

Törenin vatandaşlara yansıması 1,2 milyar ile 2,4 milyar lira arasında olacak

Manchester Evening gazetesindeki "Kral'ın taç giymesi kaça mal olacak ve kutlamaların masrafını kim ödeyecek?" başlıklı makalede ise törenin vatandaşlara yansıması 1,2 milyar ile 2,4 milyar lira arasında olacak.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.