Bu semptomlar kalp krizini 1 ay önceden haber veriyor!

Bu semptomlar kalp krizini 1 ay önceden haber veriyor!
.

Bu semptomlar kalp krizini 1 ay önceden haber veriyor!

Kalp krizinin belirtileri önemlidir. İşte kalp krizinden bir ay önce ortaya çıkan ana semptomlar..

Midenizde rahatsızlık hissettiğinizi fark ederseniz (mide bulantısı, ağrı veya şişkinlik olabilir), dikkat edilmelidir. Kalp krizi öncesinde karın ağrısı epizodiktir, yani hafifler ve kısa bir süre daha kötüleşir.

UYKUSUZLUK

Uykuya dalmada güçlük, uykuda kalma veya çok erken uyanma uykusuzluğun bir işaretidir. Uykusuzluk, özellikle kadınlarda artmış kalp krizi veya felç riskiyle de ilişkilidir.

YORGUNLUK

Yeterince uzun uyumuş olsanız bile kendinizi yorgun hissediyor musunuz? Bu alışılmadık yorgunluk, yaklaşmakta olan bir kalp krizinin ana semptomlarından biridir. Fiziksel ya da zihinsel aktiviteden kaynaklanmayan bu tür yorgunluk, günün sonunda artar. Duş almak gibi basit görevleri yerine getirmenin çok yorucu olduğunu düşünüyorsanız not edin. Kronik olarak yorgunluk yaşayan kişilerin kalp krizi riski oldukça yüksektir çünkü bu semptom, kalbinize yeterli miktarda kanın ulaşmamasından kaynaklanabilir.

SAÇ DÖKÜLMESİ

Kalp hastalığının en belirgin semptomlarından biri başınızın üst kısmındaki saç dökülmesidir. Çoğu zaman 50 yaşlarındaki erkekleri etkiler, ancak bazı kadınlar da risk altında olabilir.

DÜZENSİZ KALP ATIMI

Aritmi (düzensiz kalp atışı) veya taşikardi (hızlı kalp atışı) aniden oluşabilir ve genellikle 1-2 dakika sürer. Bu durum düzelmezse, baş dönmesi ve aşırı yorgunluk hissine neden olabilir ve acil doktorunuza başvurmanız gerekir.

SOLUNUM ZORLUĞU

Derin bir nefes alamıyorsanız, nefesiniz sığlaşıyor, nefes almada zorlanıyor veya herhangi bir çaba göstermeden yorgunluk ve baş dönmesi hissediyorsanız, bu semptom kalp krizinden 6 ay öncesine kadar ortaya çıkar. Kalp krizinden önce, solunum zorluğu ve nefes almada zorluk çekersiniz. Bunun nedeni, damarlarınızın tıkanıklığıdır ve akciğerinize yeterli miktarda kanın gitmemesine neden olabilir.

(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.