Bmgk'dan Kritik "Salgın" Uyarısı

Bmgk'dan Kritik "Salgın" Uyarısı
 hozathaber.com Muhabiri
.

Birleşmiş Milletler'de yapılan toplantıda BM Genel Kurulu Başkanı Csaba Körösi, bir sonraki salgının benzer hasarlara neden olmaması için ulusal, bölgesel ve küresel çabaların eksiklerinin giderilmesi gerektiğini belirtti.

Toplantıda dünyanın daha iyi bir şekilde hazırlanabilmesi için bir sonraki küresel salgın ele alındı. Körösi, salgına karşı mücadeledeki eksikliklere dikkat çekerek, sorulması gereken soruları sıraladı: “Sonraki salgın ne zaman başlayacak? Hangi yerleri etkileyecek? Nasıl önleyeceğiz? Toplumlarımıza en az zarar vermesini nasıl sağlayacağız?”

Ayrıca, Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus da konuşarak, yüksek riskli yeni bir koronavirüs benzeri salgın riskinin olduğunu söyledi. Ghebreyesus, ülkelerin yeni bir "salgın anlaşması" üzerinde çalıştığını ve ortak tehditleri ortak karşılıklarla bertaraf etmeyi taahhüt edecek bir yol izleyeceklerini belirtti.

BM Genel Kurulu Başkanı Csaba Körösi, düzenlediği oturumda, “Ulusal, bölgesel ve küresel çabalarımızdaki eksikleri giderip, sonraki salgının benzer bir hasara yol açmasını engellemeliyiz” uyarısında bulundu.

Körösi başkanlığındaki oturumda, dünyanın gelecekteki küresel salgınlara karşı daha etkili bir şekilde nasıl hazırlanabileceği konuşuldu.

BM Genel Kurulu Başkanı Körösi, “Cevaplanması gereken sorular var” diyerek, salgınla mücadeledeki eksiklere vurgu yaptı ve “Karanlık günler geride kaldı, ancak hala cevaplanamayan sorular var. Sonraki salgın ne zaman ortaya çıkacak? Hangi bölgeleri etkileyecek? İnsanlık nasıl etkilenecek? Bu sorunları nasıl önleyebiliriz? Toplumlarımıza en az zararı nasıl verebiliriz?” şeklinde konuştu.

Oturumda söz alan Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, yeni bir koronavirüs benzeri salgın riskinin hala yüksek olduğunu belirtti.

Ghebreyesus, “Koronavirüs küresel sağlık felaketi olarak sona ermiş olabilir, ancak daha ölümcül bir patojenin ortaya çıkma riski hala var” dedi.

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, ayrıca ülkelerin yeni bir ‘salgın anlaşması’ üzerinde çalıştığını belirterek, “Üye devletler arasında bir salgın anlaşması üzerinde görüşmeler yapılıyor. Bu anlaşma ile dünyamızı kırılgan hale getiren eski panik ve ihmal döngüsüne girmemeye, ortak tehditlere ortak çözümler bulmaya taahhüt edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.