Bitlis'teki "Beyaz Altın" İşletmeleri, Sorunlarının Çözülmesini Bekliyor

Bitlis'teki "Beyaz Altın" İşletmeleri, Sorunlarının Çözülmesini Bekliyor
 hozathaber.com Muhabiri
"Beyaz altın" diye tabir edilen ve dünya rezervinin yüzde 20'si Bitlis'te olan pomza madeni günlük kent ekonomisine 5 milyon TL katkı sunarken, işletmeciler sorunlarının çözülmesini bekliyor.

Bitlis'te, inşaat sektörü başta olmak üzere birçok alanda kullanılan pomza, dünya rezervlerinin yüzde 40'ına sahip olan Türkiye'de yüzde 70'i Tatvan ve Ahlat ilçelerinde bulunuyor. Pomza, kentin ekonomisine yıllık 3 milyar lira katma değer sağlıyor ve farklı sektörlerde hammadde olarak kullanılıyor. Ancak işletmeciler, fabrikalarının üretim maliyetlerinin yüksek olmasına neden olan organize sanayi bölgesinin bulunmayışı gibi sorunlarla karşı karşıya kalıyorlar.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Servet Avcı, pomza madeniyle kent ekonomisine katma değer sağlamayı hedeflediklerini belirtirken, Bims Üreticileri Kooperatif Başkanı Baver Gökçe “Nakliye çok zor olduğu için istediğimiz her bölgeye hitap edemiyoruz. Tren yoluyla bir lojistik merkezi kurulursa, daha kolay, daha ekonomik fiyatlarla istediğimiz her yere daha kolay sevk edebiliriz. Tabii biz pomza tarım, ilaç sanayinde, savunma sanayinde kullanılan doğal bir ham maddedir. Hiçbir katkı maddesi yok. Yapılan evlerdeki yaşam koşulları kalitesini artırmakta bir hammaddemiz. ” diye konuştu.

Bir organize sanayi bölgesinin kurulmasının şart olduğunun altını çizen Gökçe, sorunların bir türlü çözülemediğinden şikayet etti. (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.