Batman'da başıboş köpekler koyunu parçaladı

Batman'da başıboş köpekler koyunu parçaladı
Başıboş köpekler tehdit oluşturmaya devam ediyor. Batman'da koyunlara saldıran başıboş köpekler bir koyunu parçalayarak telef etti.

Batman merkezinde bulunan Kuyubaşı (Cegeluwê) köyünde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğiyle uğraşan Abdurrahman Kara, hayvanlarının başıboş köpekler tarafından saldırıya uğradığını ve bir koyunun parçalandığını bildirdi.

Kara, hayvanlarının genellikle meralarda serbestçe otlatıldığını ancak son zamanlarda çevrede çoğalan başıboş köpekler yüzünden bu özgürlüklerinin kısıtlandığını ifade etti. Başıboş köpeklerin hem insanlara hem de hayvanlara saldırdığını belirten Kara, özellikle okula giden öğrenciler ve diğer vatandaşlar için ciddi bir tehlike oluşturduklarını vurguladı. Kara, "Burada köpekler yoktu, ancak imar çalışmalarının ardından başıboş köpeklerin sayısı arttı. Köpeklerin korkusundan hayvanlarımızı dahi serbest bırakamıyoruz. Okula giden çocuklarımız bile risk altında. Öğrencilere saldırdıklarını birçok kez gözlemledik." şeklinde konuştu.

"Köpekler koyunumuzu parçaladı. Önlem alınmazsa daha kötü sonuçlar olur" diyen Kara, belediyeye defalarca şikayette bulunduklarını ancak herhangi bir ilginin gösterilmediğini dile getirdi. Kara, "Kuyubaşı köyünde yaşıyorum. Hayvanlarımız başıboş köpekler tarafından telef ediliyor. Belediyeyi 3-4 kez aradık, ancak hiçbir çözüm bulunmadı. Görüldüğü gibi yine bir hayvan öldürüldü, bu durum ne kadar devam edecek? Bir koyunun maliyeti 7-8 bin lira civarında. Yetkililerin acilen bu konuya çözüm bulmalarını talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 6 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.