Bakan Uraloğlu: Türksat Uyduları İle İHA Kontrolü Daha Güvenli Hale Geliyor

Bakan Uraloğlu: Türksat Uyduları İle İHA Kontrolü Daha Güvenli Hale Geliyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin millî insansız hava araçları (İHA) başta olmak üzere, tüm İHA’ların Türksat uyduları üzerinden kontrol edilebileceğini bildirdi.

Bakan Uraloğlu, yazılı bir açıklama yaparak Türksat'ın sağladığı güvenlik ile insansız hava araçlarının (İHA) uçuşlarının artık daha güvenli hale geldiğini vurguladı. Bakan, "Türksat 5B başta olmak üzere, tüm Türksat uyduları ile dünyanın dört bir yanında İHA’ları kontrol altında tutabileceğiz. Bunlar genişletilmiş menzil ve kapsama alanı ile kesintisiz haberleşebilecek. Artık İHA’larımızın kontrolüne dışarıdan müdahale edilmesi mümkün olmayacak." ifadelerini kullandı.

Uraloğlu, başlangıçta sadece askeri ve gözetleme amaçlı kullanılan İHA'ların, teknolojinin gelişmesiyle birlikte mühendislik uygulamalarında, bilimsel çalışmalarda ve sivil alanda da yer bulmaya başladığını belirtti.

Bakan, Türkiye'nin yerli ve milli İHA'larının yanı sıra uydu haberleşme kabiliyetine ihtiyaç duyan tüm İHA'ların kontrolünün artık TÜRKSAT uyduları üzerinden sağlandığını bildirdi. Bu gelişmenin, İHA operasyonlarında oyun kurallarını değiştiren bir unsur olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, Türksat uydularının İHA'ların dünyanın her yerinde güvenle uçabilmesini sağladığını söyledi.

Uraloğlu, Türksat 5B'nin hizmete girmesinin ardından Türkiye’nin uydu data kapasitesinin 17 kat üzerinde arttığını belirtti ve Türksat'ın bölgedeki güçlü uydu altyapısına sahip operatörlerden biri haline geldiğini vurguladı.

Gelişen teknoloji ile Türksat uydularının kullanım alanlarının arttığını da dile getiren Bakan, Türksat uydularının geniş kapsama alanları sayesinde İHA görevlerinin kolaylaştığını ve İHA'ların Türkiye'nin dışında Avrupa, Asya, Orta Doğu ve Afrika gibi bölgelerde faaliyet gösterme yeteneklerini geliştirdiğini belirtti.

Son olarak Uraloğlu, Türksat uydularının İHA'lar aracılığıyla yüksek hızlı veri, ses ve görüntü aktarımı yapabilme özelliği sayesinde kesintisiz ve güvenilir operasyonel faaliyetlerin gerçekleştirilmesine imkan sağladığını ifade etti.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.