Bakan Özer: Öğretmenlerin yaz dönemi seminerleri ÖBA üzerinden gerçekleştirilecek

Bakan Özer: Öğretmenlerin yaz dönemi seminerleri ÖBA üzerinden gerçekleştirilecek
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlerin 2022-2023 eğitim öğretim yılı yaz dönemi seminerlerinin ÖBA üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirileceğini söyledi.

Bakan Özer, eğitim alanındaki gelişmeler hakkında canlı bir TV yayınında açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. Özer, okulların kapalı olduğu dönemde öğrenme kayıplarının yanı sıra diğer kayıpların da ortaya çıktığını belirtti. Ayrıca, Covid-19 sürecine de değinerek şunları söyledi:

"Göreve başladığımdan beri okulların açılması için büyük çaba harcadım ve hiçbir zaman okulları kapatmadım. Başlangıçta, 'Okullar ilk açılacak ve son kapatılacak yerlerdir.' dedik. Ancak daha sonra okulların açılması milli bir güvenlik meselesi haline geldi ve okulların açılması geciktirilirse Türkiye'nin normalleşmesinin de gecikeceğini fark ettik. Eğitim sistemimiz 19 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmene sahip devasa bir sistemdir. Aynı yaklaşımı deprem bölgesinde de benimsedik. Amacımız, müfredat temelli bir eğitim değil, çocukların psikolojik sağlıklarına destek olacak bir eğitim sistematiği geliştirmektir. Olağanüstü durumlarda en çok yaralanan çocuklarımızı öğretmenleriyle buluşturup psikolojik sağlamlıklarını güçlendirmek istiyoruz."

Bakan Özer, deprem illerini üç kategoriye ayırarak okulları açtıklarını hatırlattı. Ancak, diğer illere geçen öğrencilerin geri dönüşleri için kolaylıklar sağladılar. Covid-19 sürecinde eğitim sürecinin normalleşmesiyle birlikte geri dönüşler başladı. En fazla dönüş depremden en fazla etkilenen illerde yaşandı. Kahramanmaraş'ta 27 bin 45, Hatay'da 15 bin 895, Malatya'da 12 bin 544 ve Adıyaman'da 10 bin 999 olmak üzere diğer illerle birlikte 84 bin 617 öğrencinin bölgeye geri döndüğünü belirtti. Öğretmenlerin yaz dönemi seminerlerinin ÖBA üzerinden yapılacağı da açıklanan diğer bir konuydu. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.