Bakan Özer, ek atama hakkında açıklamalarda bulundu!

Bakan Özer, ek atama hakkında açıklamalarda bulundu!
.

Bakan Özer'den ek atama açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Özer, canlı yayında soruları yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, soruları yanıtladı. Özer'in açıklamalarından öne çıkanlar şunlar:

"Türkiye'de eğitimle ilgili olumsuz bir atmosfer yaratan bir grup var. Özel okulların, devlet okullarından daha iyi olduğunu söylüyorlar. Fakat, bu doğru değil. Devlet okulları daha iyidir. Bazı özel okullar ise ayrıcalıklıdır.

Devlet, mümkün olduğunca iyi bir iş çıkarttı ve bütçeyi her yıl eğitime en fazla ayırmaya devam ediyor."

"Gelen hükümette reform yapmayacağımı söyledim. Zira Türkiye'nin ihtiyacı olan, reformdan ziyade süreci iyileştirmek."

"Göreve başladığımızda Türkiye'de 2.782 anaokulu vardı. Sayın Emine Erdoğan'ın himayesinde okul öncesi seferberliği başlattık ve 3 bin yeni anaokulu açacağız."

Artık okul öncesi eğitimde hiçbir ücret alınmayacak.

Okul dışındaki ortamları da iyileştirmek için gerekli mekanizmaları inşa edersek, bu iki alan birbirini desteklerse o zaman sonuca daha hızlı ulaşırız. Reform çalışmaları sadece okula odaklandığından başarısız olur. Okul dışı parametreler hedef alınmaz çünkü mali yükü çok fazladır."

ÖĞRETMENLERE DAHA FAZLA YATIRIM YAPACAĞIZ

Türkiye Yüzyılı'nda; değerlerini, Türkiye'nin dünyadaki anlamını içselleştirmiş, dünyaya farklı şeyler söyleyebilen, merhametin de kardeşliğin de doğaya saygının da örneklerinin toplumda yeşermesine katkı verecek genç nesille ilgili her türlü çalışmaya ağırlık vereceğiz. Öğretmene daha fazla yatırım yapacağız.

DEPREM BÖLGESİNE DESTEĞE GİDEN ÖĞRETMENLER

Öğretmenlerimiz, bakanlıktan bir talimat beklemeden gönüllü şekilde bölgeye gittiler. Yemek pişirdiler, çadırları kurdular, çadırların yönetimini aldılar, halk eğitim merkezleriyle kurslar düzenlediler... Eğitimin ötesinde insani yardımla ilgili her şeyi yaptılar. Bu coğrafya, gönül coğrafyası.

ENGELLİ ÖN BAŞVURU MAĞDURU ÖĞRETMENLERİN DURUMU NE OLACAK?

3.500 ile başladık, sonra o atamada Sayın Cumhurbaşkanımız ilave müjde verdi. Başvurusunu yapıp ataması yapılmayan engelli öğretmenlerimizin tamamını atayacağız dedi. Onları da atadık. Biz başvuru açmadığımız için atanmayan 234 öğretmen kalmıştı. Onların da atamasını yaptık.

ÖĞRETMENLERE EK ATAMA YAPILACAK MI?

Tek seferde 45.000 öğretmen atandı. Atama süreci tekrar olacak. Süreçler tamamlandığında, ilave atamalarla bu arkadaşlarımızı eğitim sistemimize dahil etmekten büyük mutluluk duyacağız."

(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.