Bakan Kurum'dan kira artışları ile ilgili açıklama

Bakan Kurum'dan kira artışları ile ilgili açıklama
.

Bakan Kurum'dan kira artışları ile ilgili açıklama

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, canlı yayın programında konuşarak gündeme önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum'un açıklamalarından özetle:

'KİRA ARTIŞLARINA SON VERECEĞİZ'

"Bugün, Emlak Konut ve THY iş birliğiyle yapılacak olan Arnavutköy Yenişehir Konut Projesi duyurusunu yaptık. Bu proje ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız için başvurularımızı almaya başladık. Yapılacak düşük taksitlerle İstanbul'da kira artışlarına son vereceğiz. Eğer 13 binden daha fazla başvuru alırsak kura çekeceğiz. Başvuru şartları arasında evi olmamak ve İstanbul'da ikamet etmek yer alıyor. Sabit 7 bin 500 liradan başlayan taksitlerle hayata geçirilecek. Bu proje İstanbul için bir örnek teşkil edecektir."

"13 BİN KONUT İÇİN 7 BİN 500 LİRADAN BAŞLAYAN TAKSİTLERLE VERECEĞİZ"

"Biz vatandaşlarımızla birlikte hareket ederek onların sorunlarını çözmek için gayret ediyoruz. Sürekli sahada halkımızla beraberiz. Hedefimiz İstanbul'da riskli binaların hiçbirinin kalmamasıdır. Ayrıca ev sahibi olmayan vatandaşlarımıza yönelik projelerimizi de devam ettireceğiz. İlk aşamada 250 bin adet sosyal konut, ardından bir 250 bin konut daha yapacağız ve toplamda 500 bin konut kurası çekmiş olacağız. Önceden yapmış olduğumuz 1 milyon 200 bin adet sosyal konutun teslim edilmesini planlıyoruz. Orta gelirli vatandaşlarımız için de bugün, ilk evlerini satın alabilecekleri bir kontenjan oluşturuyoruz. İstanbul'daki gençlerimiz için de yüzde 50 kontenjan ayırdık. Tek şartları daha önce ev sahibi olmamış olmaları ve İstanbul'da ikamet etmeleridir. Bu projede de sabit 7 bin 500 liradan başlayan taksitlerle evler vereceğiz. Yeni bir şehir örneği olacaktır. Aynı zamanda 3. havalimanına da yakındır."

"DEPREM BÖLGESİNDE 173 BİN KONUT İNŞA EDİLECEK"

"Bu süreçte en büyük kaygımız deprem bölgesidir. Ekiplerimiz sürekli orada çalışmaktadır. Depremden sonra 11 ilimizde 173 bin konut inşa edilmiştir. İlk aşamada 319 bin konutumuzun inşasına başlayacağız ve ardından da 610 bin konut inşa edeceğiz. 319 bin adet konutu bir yıl içinde tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz."

(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.