Bakan Dönmez, petrol yatağından yeni bir haberin daha gelebileceğini açıkladı

Bakan Dönmez, petrol yatağından yeni bir haberin daha gelebileceğini açıkladı
.

Bakan Dönmez, petrol yatağından yeni bir haberin daha gelebileceğini açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Diyarbakır'da yeni bir petrol sahası keşfedildiğini ve ilk deneme sondajında olumlu sonuçlar elde ettiklerini açıkladı. Bakan Dönmez, "Bu alana özellikle odaklandık ve şu anda faaliyetlerimiz devam ediyor" dedi.

Türkiye son yıllarda petrol ve doğalgaz ihracatından kaynaklanan dışa bağımlılıktan kurtulmak için bir dizi adım attı. Gerçekleştirilen petrol sondaj çalışmaları sayesinde, yeraltındaki zenginlikler gün yüzüne çıkarılıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yeni bir sondaj sahası hakkında bilgi verdi.

"Diyarbakır'dan yeni bir haber gelebilir"
24 TV'ye konuşan Bakan Dönmez şunları söyledi:

"Şırnak kırsalında, Adıyaman'da ve Diyarbakır'da faaliyetlerimiz sürüyor. Diyarbakır'da özellikle bir sahada çalışıyoruz. İlk sondaj denememizde olumlu sonuçlar elde ettik, ancak coğrafyamız çok zor ve bölge heyelanlı. Bu yüzden sondaj yerini değiştirmemiz gerekti. Yeni bir sondaj tamamlandığında belki oradan yeni bir haber duyurabiliriz. Tarihiyle ilgili şu an bir yorum yapmak zor. Benzer çalışmalarımız devam ediyor."

"Keşif için arama yapmak gerekiyor"
Bakan Dönmez şöyle devam etti:

"Geçen yıl Adana'da bir keşif yaptık. Kalitesi oldukça yüksekti ve yaklaşık 36 varil dolayındaydı. Orada üretim yapmaya devam ediyoruz. Günlük 1.000 varil civarında üretim yapıyoruz, ancak rezervler çok yüksek değil. Burada arama yapmak gerekiyor. Keşif etmek, aramaktan geçiyor."

"Türkiye'nin petrol tüketimi oldukça yüksek"
Türkiye'nin petrol tüketimine değinen Bakan Dönmez, şunları söyledi:

"Büyük bir ülkeyiz ve 85 milyon insan yaşıyor. Turistler ve misafirlerimiz de var. Aslında, bu ülke 100 milyon insanı besleyebilir düzeyde. Ülkemiz gelişiyor ve sanayi sektörü büyüyor. Bu nedenle petrol tüketimimiz oldukça yüksek. Günlük yaklaşık 850 bin varil civarında tüketimimiz var. Geçen yıl, günlük 80 bin varil ile kapattık ve yaklaşık yüzde 10 arttırdık. Umarım bu sahadan elde edeceğimiz üretim miktarıyla birlikte yüzde 20 ila 25 arasında artış görebiliriz. Bu son derece önemli bir durum."

(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.