Aşırı sıcaklar çiftçilere gece mesai yaptırıyor

Aşırı sıcaklar çiftçilere gece mesai yaptırıyor
Elazığ'da Çiftçiler, Sıcak Havalar Nedeniyle Gece Hasat Yapmak Durumunda Kalıyor

Türkiye'nin tarım ve hayvancılık sektöründe önemli bir yere sahip olan Elazığ'da, aşırı sıcak hava şartları çiftçilerin hasat işlerini olumsuz etkiliyor. Elazığ'da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, çiftçilerin tarlalarda hasat yapma saatlerini değiştirmesine neden oluyor.

Gündüz sıcaklıklarının 38 dereceyi bulduğu bu kentte, çiftçiler günün ilk ışıklarıyla tarlalarına traktör ve biçerdöverlerle giderek hasat işlerine başlıyor. Ancak sıcaklıkların artmasıyla birlikte, aşırı sıcak hava nedeniyle çalışma koşulları zorlaşıyor. Bu durumda çiftçiler, işlerini bırakarak akşam saatlerinde hasada devam etmeyi tercih ediyorlar. Gece serin havalarının gelmesiyle çiftçiler, biçerdöverlerle tarlalarını biçme işlemlerine devam ediyorlar ve hasat edilen ürünleri belirli alanlara taşıyorlar.

Aşırı sıcaklar çiftçilere gece mesai yaptırıyor

Bir çiftçi olan Salih Eren Bulut, bu durumu "Ata mesleği olan çiftçiliğe devam ediyoruz. Hasat işine 15 gün önce başladık ve bu işlem 45 gün sürecek. Gündüzleri hava çok sıcak olduğu için fazla çalışmıyoruz. Genellikle gece çalışmayı tercih ediyoruz. Gece çalışmanın zorluğu oluyor." şeklinde açıklıyor.

Hakkı Arslan ise "Hankendi ve Durupınar bölgelerinde hasada 15 gün önce başladık. Havaların sıcak olmasından dolayı 2-3 saatlik bir molanın ardından akşamları hasada devam ediyoruz. 7 gün 24 saat çalışmayı sürdürüyoruz. Sadece günün en sıcak saatlerinde 3 saatlik bir mola vererek, sabaha kadar hasat işlemimize devam ediyoruz." ifadeleriyle zorlu çalışma koşullarını vurguluyor.

Elazığ'daki çiftçilerin bu gece hasatına geçme tercihi, sıcak hava şartlarının tarım sektörü üzerindeki etkilerini gösteren önemli bir örnek olarak karşımıza çıkıyor. Çiftçiler, doğal yaşamın getirdiği zorluklara karşı dayanıklılık ve esneklik göstererek üretimlerini sürdürmeye çalışıyorlar. Bu zorlu süreçte, çiftçilerin emekleri ve çabaları takdir edilmekte, tarım sektörünün önemi bir kez daha vurgulanmaktadır. (İLKHA)

aw938942-01-001.jpg

Elazığ'da Çiftçiler, Sıcak Havalar Nedeniyle Gece Hasat Yapmak Durumunda Kalıyor
aw938942-11.jpg

Elazığ'da Çiftçiler, Sıcak Havalar Nedeniyle Gece Hasat Yapmak Durumunda Kalıyor

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 150 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.