Aşırı Düşünme Sendromu Nedir ve Nasıl Üstesinden Gelinir?

Aşırı Düşünme Sendromu Nedir ve Nasıl Üstesinden Gelinir?
.

Aşırı Düşünme Sendromu Nedir? Nasıl Mücadele Edilir?

Uzmanlar, aşırı düşünme sendromunun insanlarda çeşitli sorunlara neden olduğunu ve hatta uykuya dalmada bile zorluklar yaşayabileceklerini söylüyor. Bu sendrom genellikle geçmiş, bugün ve gelecek hakkında uzun süreli düşünmedir.

Aşırı düşünme sendromunun altta yatan psikolojik bir durum olarak anksiyete hastalığı olabileceği belirtiliyor. Aşırı düşünen kişiler, düşüncelerini ve geleceği kontrol altında tutmaya çalışır ve bu da genellikle anksiyete olarak sonuçlanır. Geçmiş üzerine fazlaca düşünmek depresif bir duygu durumuna neden olabilirken, geleceğe dair de kaygılı ve endişeli bir konumda oluruz. İnsan beyni, günde ortalama 5000 farklı düşünce üretir. Bunları kontrol etmeye çalışmak fazla düşünme problemine yol açabilir ve aşırı düşünme sendromu ile baş başa kalmanıza neden olabilir.

Aşırı düşünme sendromu ile mücadele etmek için kendimize sınırlar koymamız gerekiyor. Aşırı düşündüğünüzü fark ettiğinizde, gün içinde spesifik olarak sadece bu konuyu düşüneceğiniz 10 dakika belirleyin ve sadece o süre boyunca düşünün. Böylece koşullanma geliştirerek normal zaman diliminde aklınızdan geçen düşünceler sizi rahatsız etmeyecektir.

Aşırı düşünme sendromu yaşayan kişilerde sık sık kendi ile ilgili katı kuralların olduğu görünür. Kendinize esneklik katmayı denemeli ve düşüncelerinizi somutlaştırmalısınız. Düşüncelerinizi bir kâğıt ve kalem aracılığıyla yazıya dökmek, onları somutlaştırmanızı sağlayarak zihninizi rahatlatacaktır. Zamanla düşüncelerinizi kontrol etmeyi öğrenebilir, düşüncelerinizi kabul edebilir veya reddedebilirsiniz.

Aşırı düşünme sendromu ile mücadele etmek için, insanların yardım ve desteğine açık olmak önemlidir. Eğer aşırı düşünmeye bağlı olarak hayat kalitenizi düşürdüğünüzü hissediyorsanız, profesyonel destek almak en doğru karardır.(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.