Asgari Ücrete Yapılacak Zam Hakkında Bilgilendirme

Asgari Ücrete Yapılacak Zam Hakkında Bilgilendirme
.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ocak ayında yapılan zam ardından asgari ücretin 8 bin 506 TL olduğunu açıklamıştı. Şimdi ise gözler Temmuz ayı asgari ücret ara zammında. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en düşük memur maaşının 22 bin TL'ye çıkacağını açıklamasının ardından asgari ücrete yapılacak zam konusu daha da önem kazandı.

Bakan Bilgin, Temmuz Ayında Asgari Ücrete Yapılacak Zam İçin Net Rakam Verdi

Asgari ücrete yapılacak zam konusunda net rakam açıklayan Bakan Bilgin, "Asgari ücretten 1.5 yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Ocak ayında dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenleme yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak." ifadelerini kullandı.

Temmuz ayında yapılacak asgari ücret zammının net oranı henüz belli değil. Net ve brüt asgari ücretin Temmuz ayında açıklanması bekleniyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, görüşmelerini tamamlayarak zam oranlarını netleştirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Asgari Ücretin Yanı Sıra Kamu İşçileri ve Emeklilere de Zam Müjdesi Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük memur maaşının 22 bin TL'ye çıkacağını ve kamu işçilerine Temmuz ayında zam yapılacağını açıkladı. Emekliler için de bir çalışma yapıldığını ifade eden Erdoğan, "Asıl sorun emeklilerin ücretleri. Bu soruna da çözüm bulacağız" dedi.

Bakan Bilgin, Emekçilere Verilen Değerin Altını Çizdi

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, Bakan Bilgin, Türkiye'nin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüdüğüne dikkat çekerek, "Bu yıl asgari ücreti geçen yıla göre yüzde 100 oranında arttırdık. Hayat şartlarını dikkate alarak temmuz ayında da emeği koruyacak asgari ücret düzenlemesini devreye sokacağız. Sosyal devlet anlayışıyla çalışanlarımızla omuz omuza vererek her bir vatandaşımızın refah seviyesinin yükselmesi, istihdamın artması için çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.