Altın fiyatları neden düştü?

Altın fiyatları neden düştü?
Altın fiyatları neden düştü?

Altın fiyatları neden düştü?

Altının ons fiyatı, iki hafta önce ons başına 2,085 dolarlık bir rekor seviyede yer aldıktan sonra, 130 doların üzerinde bir düşüş gerçekleştirdi.

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş konu hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Nisan ayına ilişkin Fed toplantı tutanaklarına göz attığımızda, faiz artışına yönelik ibarenin kaldırıldığını ancak faiz indirimiyle ilgili bir ibarenin konulmadığını gözlemledik. Bunu piyasalar, faiz indirimleri başlıyor şeklinde değerlendirdi. Ancak son zamanlarda Fed yetkililerinin faiz artışı mesajları, borç tavanındaki belirsizlik 2 yıllık tahvil volatilitesini yükseltiyordu ve bu durum altın fiyatlarının giderek düşmesine sebep oldu."

ABD gündem konularındaki etkileri nedeniyle, dolar bazlı varlıkların değer kazanımına yol açtı. Yurtiçinde dolar kuruna yönelik yükseliş beklentileri artmakla birlikte siyasi belirsizlikler halen devam ettiğinden bu tür bir yükselişin zayıf kalacağı düşünülmekte. Dolardaki ılımlı yükselişin seçimlere kadar devam edeceği ve seçimlerin ardından uygulanacak olan para politikasına göre adil bir değer kazanacağı düşünülmektedir."

Milliyet

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.