Alkollü araç kullanan 1169 sürücünün belgesi geçici olarak geri alındı

Alkollü araç kullanan 1169 sürücünün belgesi geçici olarak geri alındı
Emniyet Genel Müdürlüğü, ülke genelinde alkol ve uyuşturucu/uyarıcı madde denetimi gerçekleştirildiğini açıkladı.

EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, 14-16 Temmuz 2023 tarihleri arasında ülke genelinde trafik güvenliğinin sağlanması ve alkol ile uyuşturucu/uyarıcı madde kullanımına bağlı trafik kazalarının azaltılması amacıyla özel bir denetim gerçekleştirilmiştir.

Bu denetim kapsamında toplamda 37 bin 554 araç ve sürücü kontrol edilmiştir. Bu kontroller sonucunda bin 169 sürücünün alkol etkisinde araç kullandığı tespit edilmiştir.

Ayrıca, 52 sürücünün teknik cihaz ile alkol ölçümü yapılmasını kabul etmediği belirtilmiş ve bu sürücülerin belgeleri geçici olarak geri alınmıştır.

Denetimler sırasında 3 sürücünün uyuşturucu ve uyarıcı madde etkisinde araç kullandığı tespit edilmiş ve bu kişilere yönelik idari ve adli işlemler yapılmıştır.

Bu denetimlerin amacı trafikte alkol ve uyuşturucu madde kullanımının neden olduğu tehlikeleri önlemek ve trafik kazalarını azaltmaktır. EGM'nin yaptığı bu tür denetimlerle trafik güvenliğinin artırılması ve sürücülerin trafik kurallarına uymalarının teşvik edilmesi hedeflenmektedir. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 142 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.