Akıllı Cihaz Pasaportu

Akıllı Cihaz Pasaportu
Akıllı Cihaz Pasaportu!

Akıllı Cihaz Pasaportu!

Togg Üst Yöneticisi Karakaş, dünyada benzersiz bir örnek olan akıllı cihaza entegre edilmiş dijital varlık cüzdanında, akıllı cihaz pasaportu ve batarya pasaportunun da yer alacağını duyurdu.

Togg CEO'su Karakaş, şirketin "Akıllı Cihaz", "Dijital Platform" ve "Temiz Enerji Çözümleri" adındaki USE CASE Mobility konsepti etrafında şekillendiğini ve blok zinciri tabanlı akıllı sözleşmelerle kullanıcılara nasıl fayda sağlayacaklarını anlatarak, çalışmalarını paylaştı.

Dünyada ilk kez gerçekleştirilen dijital varlık cüzdanını, dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2023'te tanıttıklarını hatırlatan Karakaş, "Avalanche" üzerinde yayınladıkları bu cüzdanla kullanıcıların; hareket halindeyken dijital varlıklarına erişme, bunları güvenli bir şekilde görüntüleme, saklama ve aktarma, blok zinciri tabanlı oyunları akıllı cihazda oynayabilme gibi birçok kullanım senaryosuna sahip olduklarını anlattı.

Şimdi de bu cüzdan içinde ilk defa akıllı cihaz pasaportu ve batarya pasaportunu oluşturuyoruz. Kullanıcılar, bu pasaport sayesinde cihaz parçalarının değiştirilmesi, servis bilgileri, tedarik zincirindeki süreçler gibi bilgilere güvenli ve kolay bir şekilde blok zinciri üzerinden erişebilecek. Cihazın bileşenlerinin üretildiği yerden bakım tarihine kadar tüm bilgilere anında erişebileceklerdir" dedi.

Karakaş, ayrıca batarya pasaportunun da kullanıma sunulacağını ve şunları belirtti:

Bu belge, bataryanın üretim tarihinden kapasitesine, yaşına ve sağlık durumuna kadar birçok bilgiyi içermektedir. Bu bilgilerin blok zincirinde tutulması bataryanın doğruluğunun ve izlenebilirliğinin sağlanmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca karbon emisyonları ve sürdürülebilirlik performansı da izlenebilir hale getirilecektir.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.