Akaryakıt Fiyatları Rekor Seviyede: Mazot İlk Kez 45 Lirayı Geçecek

Akaryakıt Fiyatları Rekor Seviyede: Mazot İlk Kez 45 Lirayı Geçecek
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
Araç sahipleri sıklıkla motorin ve benzin olmak üzere akaryakıt fiyatlarını sıklıkla takip ediyor. Akaryakıt fiyatlarına bugün itibariyle büyük bir zam daha geliyor.

Son haftalarda sık sık artan benzin ve motorin fiyatları, akaryakıt tüketenleri endişelendiriyor. Dolar kurundaki hızlı yükseliş, ek vergiler ve küresel piyasalardaki fiyat artışları, akaryakıt fiyatlarına art arda zamlar olarak yansıyor.

Geçtiğimiz günlerde benzinin litre fiyatı 40 lirayı, motorinin ise 43 lirayı aşmıştı. Ancak mazot fiyatlarına bu gece bir kez daha zam gelecek ve litre fiyatı 45-46 TL seviyelerine ulaşacak. Bu zamla birlikte, İstanbul'da motorin fiyatı yaklaşık olarak 44.19 TL'ye, Ankara'da 45 TL'ye, İzmir'de ise 45.22 TL'ye yükselecek.

Akaryakıt fiyatlarının iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösterdiği biliniyor. Beklenen 2.55 liralık zamın ardından, bazı illerde motorin fiyatlarının 46 TL seviyesine kadar yükseleceği öngörülüyor.

Tüketiciler, artan akaryakıt fiyatları karşısında tasarruf tedbirlerine başvururken, petrol fiyatlarındaki bu artışın ekonomik etkileri de yakından takip ediliyor.

Bu haber toplam 6 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.