Adıyamanlı Usta Mezar Taşı Yapıcısı: Binlerce Mezar Taşı Yaptım Fakat Şu Kadar Üzülmedim

Adıyamanlı Usta Mezar Taşı Yapıcısı: Binlerce Mezar Taşı Yaptım Fakat Şu Kadar Üzülmedim
Adıyaman'da 20 yılı aşkın bir süredir mezar taşı imalatı yapan Muhammed Çoban bugüne kadar binlerce mezar taşı yaptığını fakat 6 Şubat'tan sona yaptığı taşlarda ağlamaktan bir gözü kaybetme tehlikesiyle karşı kaşıya kaldığını kaydetti.

Adıyaman'da Yeni Mezarlık yakınındaki dükkanında, yaptığı mezar taşlarıyla hizmet veren ve dua alan Muhammed Çoban, meslek hayatında 6 Şubat'ta meydana gelen deprem sonrası kadar üzülmediğini belirtti.

"Binlerce Mezar Taşı Yaptım"

Mesleği hakkında bilgi veren Muhammed Çoban, "24 senedir mezar taşı yapıyorum. Bu süreçte 20 bin civarında mezar taşı yaptığımı düşünüyorum. Allah'ın rızası dışında hiçbir şey yapmadım. Bu taşlara sevgi ve saygı ile yaklaşıyoruz. Yaptıran insanlar, 'Allah ve Peygamberinizden razı olsun' dediği zaman, bizim için yeterli oluyor. Buradan kazandığımız para yeterli değil, sadece bir karın tokluğu için çalışıyoruz" dedi.

İş yerindeki cenazeler için dua ettiklerini, "Bu işlem zenginlik için yapılmaz, sadece Allah'tan helal gelir elde etmek için çalışıyoruz. Bu işlem Allah, Peygamber senin için memnun olun diye yapılmaktadır. Burada günlük 1 ile 15 arasında cenaze oluyor. Cenazelere saygı çerçevesinde, dualar yapıyoruz." dedi.

"Depremin Üzüntüsüyle Ağlıyorum."

Muhammed Çoban

6 Şubat'ta meydana gelen deprem sonrasında değişen hayatlar hakkında konuşan Muhammed Çoban, "Deprem Adıyaman'ın hayatını ve psikolojisini değiştirdi. Birçok insan ailesini kaybetti. Zengin olmak için değil, sadece helal kazanç sağlamak için bu mesleği yapıyoruz. Yaptığımız mezar taşları için üzüntü duyuyoruz. Deprem trenden kobay olduğumuzda, ağlamaktan bir gözümü kaybediyordum. Mezar taşı yaparak kazandığım parayla bile üzgün hissediyorum. Rabbim ölenlerimize cenneti nasip etsin, hayatta olanlara ise sabır versin." diye ifade etti. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.