Adalet Bakanı Tunç: Yeni anayasa için uzlaşma sağlanmasını diliyoruz

Adalet Bakanı Tunç: Yeni anayasa için uzlaşma sağlanmasını diliyoruz
Yeni Adalet Bakanı Yılmaz, "Sessiz devrim sayılacak icraatlara 21 yıl boyunca imza attık. Çok önemli mevzuat değişikliklerini hayata geçirdik. 28. dönemde yeni, demokratik bir anayasa için uzlaşmanın sağlanması dileğimizdir." dedi.

Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Adalet Bakanlığına atanmasının ardından, bakanlık binasında devir teslim törenine katıldı.

Önceki Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, törende konuşma yaparak şu ifadeleri kullandı: "Yaptıklarımız milletimizin şahitliğindedir. Görevimizi devretmek için kardeşime bakmadan gidiyorum. Adalet Komisyonu'ndaki hizmetlerinde adalet politikalarının görünmez destekçilerinden biri oldu. Önümüzdeki politikaları etkin bir şekilde uygulayacaktır. Bayrağı ileri taşıyacaktır."

Bakan Tunç da konuşmasında yeni kabine için hayırlı olmasını diledi.

Tunç, "Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. 21 yıl boyunca adalet, yönetim anlayışımızın bir parçası oldu. Demokrasimizin güçlenmesi için güçlü adımlar attık. 21 yıl boyunca sessiz devrim sayılabilecek icraatlara imza attık. Önemli mevzuat değişikliklerini hayata geçirdik. 28. dönemde, yeni, demokratik bir anayasa için uzlaşma sağlamayı umuyoruz. Adalet Bakanlığı'na layık görülmekten onur duyuyorum. Hizmetleri kesintisiz bir şekilde sürdürmek istiyoruz. Verdiğimiz sözler var, uygulamak için çaba göstereceğiz." dedi. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.