Acil Durumlarda Radyolar Hayati Önem Taşıyor: Çiftçi Açıkladı

Acil Durumlarda Radyolar Hayati Önem Taşıyor: Çiftçi Açıkladı
 hozathaber.com Muhabiri
"13 Şubat Dünya Radyo Günü" dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Batman Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı Yüksel Çiftçi, radyolara destek talebinde bulundu.

Radyoların toplum için önemine vurgu yapan Çiftçi, açıklamasında radyoların geniş kitlelere ulaşabilen önemli iletişim araçları olduğunu belirtti. Sosyal medyanın ve teknolojinin hızla ilerlemesine rağmen, insan kaynaklı veya doğal afetler gibi acil durumlarda radyoların vatandaşların haber alma ve bilgi edinme noktasında vazgeçilmez olduğunu ifade etti. Evlerine giremeyen veya dışarıda kalan vatandaşların radyo yayınları sayesinde felaketin detaylarını öğrenebildiğini ve uyarıları takip edebildiğini vurguladı.

Çiftçi, radyoların dünya genelinde evlerin çoğunda bulunan ve kolayca ulaşılabilen kitle iletişim araçları olduğunu da belirtti. Bu nedenle, insanların dinlerken, araç kullanırken, seyahat ederken, işlerini yaparken veya dinlenirken radyo dinleyebildiklerini dile getirdi.

Yerel yönetimlerin, idarecilerin ve esnafın radyoların önemini göz ardı etmemesi gerektiğini vurgulayan Çiftçi, Batman'da yayın yapan radyoların desteklenmesi gerektiğini belirtti. Batman esnafının radyoları desteklemesi ve reklam bilincine sahip olması gerektiğini vurguladı. Bu sayede kesintisiz radyo yayıncılığının sürdürülebileceğini ifade etti.

Bu haber toplam 13 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.