2024 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak

2024 Asgari Ücret  Ne Kadar Olacak
Takvim'in haberine göre, 2024 yılında uygulanacak asgari ücretle ilgili beklentiler, enflasyonun dikkate alınması ve ek bir refah payının eklenmesiyle şekilleniyor.

2024 Asgari Ücreti: Enflasyon ve Refah Payıyla Beklenen Artış!

İlkha haber ajansının servis ettiği habere göre; Takvim'in haberine göre, 2024 yılında uygulanacak asgari ücretle ilgili beklentiler yükseliyor. Özellikle enflasyonun dikkate alınması ve buna ek olarak bir refah payının eklenmesi bekleniyor. Ortaya çıkan senaryoya göre, 6 aylık enflasyon oranının yüzde 37.76 olması tahmin ediliyor ve bu oran yansıtılırsa net asgari ücret 15 bin 707 lira seviyesine ulaşacak.

Ayrıca, memur maaşlarına Ocak ayında enflasyon farkıyla birlikte yüzde 50 seviyesinde zam yapılması beklenirken, bu artışın asgari ücrete de yansıtılabileceği öne sürülüyor. Bu durumda, yeni asgari ücretin net 17 bin 103 lirayı bulabileceği ifade ediliyor.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz'ın yaptığı değerlendirmeye göre, enflasyonun belirleyici bir faktör olduğu vurgulanıyor. Yıl sonu enflasyon tahminlerine göre hesaplamalar yapan Yılmaz, enflasyonun yüzde 62 çıkması durumunda asgari ücretin 15 bin 422 liraya yükselebileceğini belirtiyor. Yüzde 65 ve yüzde 68'lik enflasyon senaryolarına göre ise asgari ücretin sırasıyla 15 bin 708 ve 15 bin 992 liraya çıkabileceğine dikkat çekiyor.

Emin Yılmaz, geçmiş dönemlere bakarak refah payının genellikle yüzde 5-8 arasında olduğunu hatırlatıyor. Yüzde 40'lık bir zamda yüzde 10 refah payının 17 bin 103 lira sınırına ulaşabileceğini ifade ediyor. Şahsi tahminine göre, zammın yüzde 40 ila yüzde 50 arasında olabileceğini belirterek, rakamın 16 bin ila 17 bin 103 lira arasında olmasının muhtemel gözüktüğünü söylüyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2024 yılı için belirleme çalışmalarına başlaması aralık ayında gerçekleşecek. Bu tarihten sonra, asgari ücretteki artış oranları daha net bir şekilde ortaya çıkacak.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 174 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.