1 yılda 1 milyon 770 bin araç geçti

1 yılda 1 milyon 770 bin araç geçti
Bakan Uraloğlu, Yeni Zigana Tüneli’nden 1 yılda 1 milyon 770 bin aracın geçtiğini belirterek, “Tünel sayesinde güzergah 8 kilometre kısaldı.

İçişleri Bakanı Uraloğlu, 3 Mayıs 2023 tarihinde açılan Yeni Zigana Tüneli hakkında açıklamalarda bulundu. Tünelin hizmete açılmasından bu yana geçen bir yıllık sürede 1 milyon 770 bin aracın tünelden geçtiğini belirten Bakan Uraloğlu, tünelin 8 kilometre kısalan güzergahında seyahat süresinin azaldığını ifade etti. Tünelin kullanımıyla otomobiller için 10 dakika, ağır tonajlı araçlar için ise 60 dakika olmak üzere ortalama 20 dakika tasarruf sağlandığını dile getirdi.

Ayrıca, Yeni Zigana Tüneli'nin inşasıyla beraber eski güzergahtaki keskin virajlar, rampalar ve dik yamaçlardan taş düşmesi gibi problemlerin ortadan kaldırıldığını belirtti. Tünelin yapımında uluslararası standartlara uygun olarak modern teknolojiler kullanıldığını ve Türk mühendisleri ve işçileri tarafından inşa edildiğini vurguladı.

Bakan Uraloğlu, Zigana Tüneli'nin Türkiye'nin ve Avrupa'nın en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olduğunu da kaydetti. Yapılan tasarrufların yanı sıra, trafik akışının sağlanmasıyla birlikte Karadeniz sahil kesimindeki yerleşim yerlerine, limanlara, turizm ve sanayi merkezlerine sorunsuz ulaşımın sağlandığını ve uluslararası ticaretin hızlanmasına katkıda bulunulduğunu ifade etti.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.