2023-2024 Eğitim Yılı Başladı: Okullar Canlandı!

2023-2024 Eğitim Yılı Başladı: Okullar Canlandı!
 hozathaber.com İnternet Editörü
Milyonlarca öğrenci ve öğretmen, yeni eğitim öğretim yılında ders başı yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı, tüm kademeler için hazırlıklarını tamamladı; ders kitapları öğrencilere ulaştırıldı.

Tatilin ardından, 2023-2024 eğitim öğretim yılına start verildi. Yazın verilen kısa aranın sona ermesiyle milyonlarca öğrenci ve öğretmen sınıflarına döndü. Sabahın erken saatlerinden itibaren okullar, öğrencilerin, öğretmenlerin ve heyecanlı velilerin akınına uğradı.

Okul öncesi, ilkokul 1. sınıf ve lise 9. sınıf öğrencileri için geçtiğimiz hafta uyum eğitimleri düzenlenmişti. Ortaokula yeni adım atan 5. sınıf öğrencileri için ve aileleri için rehberlik etkinlikleri ise 15 Eylül'e dek devam edecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, bu eğitim öğretim yılı için tüm hazırlıklarını tamamladı. 20 milyon 481 bin öğrenci ve 1 milyon 178 bin öğretmen için ücretsiz ders kitapları ve yardımcı kaynaklar dağıtıldı. Türkiye genelinde 74 bin okulda ve 744 bin derslikte eğitim öğretim hayatı start aldı. Bu yılın eğitimde başarılı ve sağlıklı geçmesi temennisiyle, tüm öğrencilere ve öğretmenlere başarılar dileriz.

Bu haber toplam 571 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.