Tanzanyada Büyük Sel Ve Heyelan Felaketi

Tanzanyada Büyük Sel Ve Heyelan Felaketi
Tanzanya'da yaşanan doğal felaket, Doğu Afrika ülkesini sarsan şiddetli yağışlar, sel ve heyelanlarla acı bir tabloya dönüştü. Hanang Dağı'nın eteklerinde gerçekleşen bu olayda, en az 47 kişi hayatını kaybederken, 80 kişi de yaralandı.

Göç İdaresi Başkanlığı, Kayseri'de düzensiz göçmenlerin serbest bırakıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, bazı sosyal medya hesapları aracılığıyla halkı yanıltmaya yönelik eski tarihli ve farklı konulardaki görüntülerin kullanıldığı belirtildi. Göç İdaresi Başkanlığı, bu manipülasyonun düzensiz göçle mücadeledeki kararlılığı karalamayı amaçladığını vurguladı.

İlkha haber ajansının servis ettiği habere göre; Açıklamada, söz konusu görüntülerin daha önce 11 Aralık 2022 tarihinde paylaşıldığı ve Göç İdaresi Başkanlığı tarafından 12 Aralık 2022 tarihinde konuyla ilgili resmi bir açıklama yapıldığı ifade edildi. Halkın yanıltıcı bilgilerle manipüle edilmeye çalışıldığına dikkat çekilen açıklamada, düzensiz göçle mücadeledeki kararlılığın gece gündüz demeden aralıksız bir şekilde sürdürüleceği vurgulandı.

Göç İdaresi Başkanlığı, toplumu bilgilendirme ve doğru haber akışını sağlama amacıyla yapılan bu açıklama ile halkın güvenliğine yönelik yanıltıcı girişimlere karşı net bir duruş sergilemiş oldu.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 134 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.