Ulusal Çapta Çipli Kimlik Dolandırıcılığına Karşı KOM Operasyonu

Ulusal Çapta Çipli Kimlik Dolandırıcılığına Karşı KOM Operasyonu
Çipli Kimlik Operasyonunda 3 Tutuklama: Erzincan'da Uluslararası Bankacılık Dolandırıcılığına Darbe

Erzincan merkezli İzmir ve Adana'da gerçekleştirilen "kişisel verilerin hukuka aykırı ele geçirilmesi" operasyonunda gözaltına alınan 9 zanlıdan 3'ü tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, yardım vaadiyle vatandaşların çipli kimlik kartlarını alıp kopyalayarak uluslararası bankacılık hesapları açan şüphelilere yönelik operasyon düzenledi.

Anadolu Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Operasyonda gözaltına alınan T.A., B.B.Ç., ve H.M. adlı şüpheliler, yapılan adli işlemlerin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer altı şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramalarda 25 cep telefonu, 1 harici bellek, 1 çakar araç sireni, slip ve fiş, faturalar, hediye kartları, GSM operatörlerine ait hatlar, kimlik kartları ve fotokopileri, isim listeleri ve kimlik bilgilerini içeren kayıtlı dokümanlar ele geçirildi. Operasyon, teknik ve fiziki takibin yanı sıra detaylı bir soruşturmanın ürünü olarak gerçekleştirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)

Bu haber toplam 133 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.