Ticaretin Kalbi: Palu Köprüsü'nün Hikayesi
Elazığ'ın tarihi zenginliklerinden biri olan Palu Köprüsü, 24 Ocak 2020 Elazığ depremi ve 6 Şubat'taki Kahramanmaraş depremi gibi doğal felaketlere rağmen dimdik ayakta durarak bölgeye özgü tarihi atmosferini koruyor. Bu eşsiz tarihi yapı, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. "İstanbul'u Bağdat'a bağlayan köprü" olarak da bilinen Palu Köprüsü, Romalılar tarafından yüzyıllar önce inşa edilmiş ve İpek Yolu güzergahında bulunmasıyla tarih kokan bir atmosfere sahip.
İhlas haber ajansının servis ettiği habere göre; Palu Köprüsü, 193 metre uzunluğunda, 4 buçuk metre genişliğinde ve 8 farklı gözüyle öne çıkıyor. Özellikle 2011 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından aslına uygun bir şekilde restore edilen köprü, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin en prestijli köprüleri arasında gösteriliyor. Bu tarihi eser, 24 Ocak 2020 Elazığ depremi ve 6 Şubat'taki Kahramanmaraş depremi gibi büyük felaketlere rağmen hasar almamış olmasıyla da dikkat çekiyor.
Eğitimci-yazar Faruk Saylan, Palu Köprüsü'nün tarihi ve ticaret açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirtiyor. İstanbul'u Bağdat'a bağlayan bu köprü, kervanların geçiş noktası olması nedeniyle Palu'yu önemli bir ticaret merkezi haline getirmiş. Ayrıca, köprünün turistik cazibesi ve mimari güzelliği nedeniyle birçok ziyaretçi çekiyor. Palu köprüsü, tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle bölge için büyük bir kıymet taşıyor.
Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.