Şiddetli Yağış ve Fırtına: Konteynerleri Savruldu

Şiddetli Yağış ve Fırtına: Konteynerleri Savruldu
Malatya ve çevresinde şiddetli yağışlar ve fırtına, kent merkezinden ilçelere kadar geniş bir coğrafyada önemli mağduriyetlere sebep oldu.

Son günlerde Malatya ve çevresinde yaşanan şiddetli yağışlar ve fırtına, birçok yerleşim yerinde mağduriyetlere yol açtı. Özellikle Malatya kent merkezi ile birlikte Doğanşehir, Akçadağ ve Kale ilçelerindeki vatandaşlar, doğal afetin etkileriyle baş etmeye çalışıyor.

İhlas haber ajansının servis ettiği habere göre; Ulaşımda meydana gelen aksaklıkların yanı sıra, şiddetli fırtına nedeniyle birçok iş yeri ve evin çatısı zarar gördü, hatta bazı çatılar uçtu. En çok mağduriyetin yaşandığı yerlerden biri, Doğanşehir ilçesine bağlı Kurucuova mahallesi oldu.

Kurucuova mahallesinde yaşayanlar, şiddetli yağış ve fırtına sonucunda depremzedelerin kaldığı konteynerlerin savrulduğunu ve klima motorlarının yerlerinden söküldüğünü ifade etti. Bazı konteynerler su altında kalırken, elektrik kesintileri de yaşanınca içinde bulunan depremzedeler sadece elektrikli soba ve klima ile ısınmaya çalıştı.

Mağduriyetin boyutunu anlatan bir mahalle sakini olan Mehmet Aslan, "Kurucuova'da etkili olan yağış ve fırtına nedeniyle konteynerler devrildi, klimalar yerinden söküldü. Birçok konteynerda su baskını yaşandı. Elektrik kesintileri de sıklaştığı için depremzedeler soğuk hava nedeniyle zor anlar yaşadı. Ayrıca fırtına ve yağış, tütün iskelelerine de zarar verdi. Yetkililerden beklentimiz, konteynerlerin güvenli bir şekilde sabitlenmesi, yağmur sularının içeriye akmaması için kaliteli branda ile kapatılması ve elektrik kesintilerine karşı jeneratör gibi önlemler alınması" şeklinde konuştu.

Bu acil durumda vatandaşlar, yerel yönetim ve ilgili kuruluşlardan destek bekliyor, alınacak önlemlerle mağduriyetin en aza indirilmesini talep ediyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 129 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.