Malatya'da Aort Damarı Yırtılan Hastalara Umut Işığı: Prof. Dr. Katrancıoğlu ve Ekibi Başarıyla Ameliyat Gerçekleştirdi

Malatya'da Aort Damarı Yırtılan Hastalara Umut Işığı: Prof. Dr. Katrancıoğlu ve Ekibi Başarıyla Ameliyat Gerçekleştirdi
Malatya'da Prof. Dr. Nurkay Katrancıoğlu Liderliğinde Gerçekleşen Başarılı Operasyonla İki Hayat Kurtarıldı!

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı ve Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Nurkay Katrancıoğlu liderliğinde gerçekleştirilen başarılı bir operasyon, aort damarı yırtılan iki hastanın hayatını kurtardı. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleşen operasyon sonrasında Prof. Dr. Katrancıoğlu ve ekibi, ameliyatın detayları ve hastaların sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

İhlas Haber Ajansının servis ettiği habere göre Prof. Dr. Katrancıoğlu, iki hastaya hızlı bir tanı konulduktan sonra kısa bir hazırlık sürecinin ardından ameliyat gerçekleştirdiklerini belirtti. Aort yırtığına yönelik yapılan operasyonun, suni bir damarın kullanılmasıyla gerçekleştiğini ifade eden Katrancıoğlu, ancak aort damarının narin yapısından dolayı dikiş koymakta büyük zorluklarla karşılaşılabileceğini vurguladı. Bu tür ameliyatların özel bir uzmanlık ve tecrübe gerektirdiğini dile getiren Katrancıoğlu, geç kalındığında hastaların hayatını kaybedebileceği uyarısında bulundu.

aw127125-03.jpg

İki hastanın şu anda serviste dolaşabildiğini ve gerekli kontrollerin yapıldıktan sonra taburcu edileceğini belirten Katrancıoğlu, aort yırtılması ameliyatlarının riskli ve deneyim isteyen operasyonlar olduğunu vurguladı. Yüksek tansiyona bağlı olarak aort damarı yırtılan hastaların hayati risk taşıdığını ve özellikle ileri yaşta olan bireylerin yılda bir kez aort damarında genişleme kontrolü yaptırmaları gerektiğini önemle dile getirdi.

Prof. Dr. Katrancıoğlu, aort yırtılmasının nadir görülen ancak ölümcül bir hastalık olduğunu belirterek, tanı konulduğunda hastaların acil olarak ameliyata alınması gerektiğini vurguladı. Ameliyatın gerçekleştirilmediği durumlarda hastaların çoğunun 24 saat içinde yaşamını yitirebileceğini ifade eden Katrancıoğlu, hastaların şifa ile taburcu edilmesinin büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 25 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.