Köyün yakınlarına kadar inen boz ayıya çoban köpekleri geçit vermedi

Köyün yakınlarına kadar inen boz ayıya çoban köpekleri geçit vermedi
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
Erzincan'ın merkez ilçesine bağlı Tatlısu köyünün yakınlarına kadar inen boz ayıya çoban köpekleri geçit vermedi. O anlar anbean kameraya yansıdı.

Erzincan'ın Tatlısu köyüne inen boz ayı, çoban köpeklerinin müdahalesi ile geri püskürtüldü. Ayının piknik alanına girmesiyle korkuya kapılan vatandaşlar, çoban köpeklerinin ayıya karşı müdahale ettiğini ve ayıyı bölgeden uzaklaştırdığını gözlemledi.

Olay, Erzincan'ın merkez ilçesine bağlı Tatlısu köyünde yaşandı. Vatandaşların piknik yaptığı sırada bölgeye bir boz ayı girdi. Duruma ilk tepkiyi gösteren üç çoban köpeği oldu. Ayıya doğru saldıran köpekler, ayıyı bölgeden uzaklaştırmayı başardılar. Olay anı bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Son dönemlerde yiyecek bulmak için dağ eteklerine kadar inen ayılar, yerel halkta korku ve endişeye neden oluyor. Yetkililer, halkı dağlık ve ormanlık alanlarda dikkatli olmaları konusunda uyardılar. Ayı saldırılarına karşı özellikle piknik gibi dış mekan aktivitelerinde iken dikkatli olunması ve çevreyle sürekli iletişim halinde olunması gerektiği belirtildi. Ayrıca çoban köpeklerinin, bu tür olaylarda etkili bir koruma sağladığı gözlemlenmiştir.

Bu haber toplam 269 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.