İliç'teki Maden Faciası: Tutuklanan Şüphelilerin İfadeleri Ortaya Çıktı

İliç'teki Maden Faciası: Tutuklanan Şüphelilerin İfadeleri Ortaya Çıktı
 hozathaber.com İnternet Editörü
Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kayması felaketinin üzerinden 1 hafta geçti. Kayıp işçilerden henüz bir haber alınamadı.

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında meydana gelen toprak kayması felaketinin ardından 1 hafta geçmesine rağmen, kayıp işçilerden hala bir haber alınamadı. Olayla ilgili olarak 9 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 6'sı tutuklandı. Tutuklananların ifadelerine ulaşıldı ve detaylar şöyle:

Tutuklananların İfadeleri

Tutuklananlar arasında yer alan Murat Bayraktar, Şenol Demir, Soysal Doğan, Abdulkadir Cansız, Hüseyin Üstündağ ve Kanada uyruklu Jain Ronald Guille'nin ifadeleri ortaya çıktı. İfadelerde, felaketle ilgili detaylar ve eksiklikler açıklandı. Şüphelilerden biri, olaydan sonra nasıl kaçtığını anlattı.

Soruşturma Devam Ediyor

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen 4 savcı tarafından sürdürülen soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor. Bugüne kadar olayla ilgili 9 kişi gözaltına alındı ve işlemleri tamamlanan 6 kişi tutuklandı. Ancak soruşturma geniş kapsamlı olarak devam ediyor ve detaylar netleşmeyi bekliyor.

Şenol Demir'in ifadelerine göre, olay günü yaşananlar şu şekilde gelişti:

Sabah saatlerinde çatlakların fotoğraflarının geldiği bilgisi üzerine, yanındaki arkadaşıyla birlikte yığın liç bölgesine çıktılar ve online bir toplantıya katıldılar. Toplantıda iş güvenliği anlamında sıkıntı olup olmadığı sorulduğunda, yığın liç kıdemli süpervisörü olan Kenan Öz'ün çatlaklar olduğunu belirttiğini ifade etti. Daha sonra toplantı sonlandırıldı ve Murat Bayraktar yığın liç bölgesine geldi. Şenol Demir, bu sırada ofis bölgesine geçti ve bir denetim için yığın liç bölgesine gitmeye karar verdi. Ancak denetleme sırasında Kaan Murat Akpolat ve ekibinin sahayı boşalttığını ve kendisinden bilgilendirme maili atmasını istediğini belirtti. Bu talep üzerine Şenol Demir, ilgili maili hazırlayarak çeşitli departmanlara gönderdiğini belirtti. Rutin işlerine devam ederken deprem olduğunu düşünerek dışarı çıktığında, yığın liçin kaydığını gördüğünü ifade etti. Hemen olay yerine giderek personelleri aradığını ve ulaşamadığı 8 kişiyi aradığını aktardı.

ifadeleri-ortaya-ciktiiii.jpg

Şenol Demir'in ifadesine göre, olayın olduğu gün saat 10.50'de Anagold personellerine mail yoluyla bilgilendirme yapmıştı. Ancak olayın yaşandığı bölgede çatlaklar olduğuna dair daha önce herhangi bir bilgisi olmadığını ve güvenlik tedbiri almak gibi bir sorumluluğunun olmadığını ifade etti. Olay günü yapması gereken işleri ve görevlerini yaptığını belirtti.

Soysal Doğan ise ifadesinde, olayın meydana geldiği bölgeye Kenan Öz tarafından çağrıldığını ve birlikte olay yerine gittiklerini aktardı. İncelemeler yapıldıktan sonra sahadan çıkarılan firmaların çalışmasının durdurulduğunu söyledi. Kendisinin ve diğer arkadaşlarının güvenli bir alana kaçtıklarını belirtti.

Hüseyin Üstündağ, olay günü İstanbul'a araç almak için gitmiş olduğunu ancak olay duyulduktan sonra hızlı bir şekilde olay yerine intikal ettiğini ifade etti. Kendisinin Anagold Maden şirketinde Okitproses Müdürü olarak görev yaptığını ve projelendirme işlerinin GRE isimli yurt dışı kaynaklı bir şirket tarafından yapıldığını belirtti. Liç bölgesinde yapılan patlatmalarda herhangi bir sıkıntı olmadığını ve fazla yükleme yapılmadığını ifade etti. Olayın olduğu tarihte cihazların alınmadığını ve bu konuda bilgisinin olmadığını söyledi.

Her üç şüpheli de ifadelerinde, kendilerine atfedilen suçlamaları kabul etmediklerini ve olayın sorumluluğunun kendilerinde olmadığını dile getirdiler.

Bu haber toplam 10 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.