Gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor

Gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor
 hozathaber.com Muhabiri
Doğu Anadolu Bölgesi'nde parçalı bulutluluk hakim olurken, akşam saatlerinde yer yer sağanak ve gök gürültülü yağış bekleniyor. Ülke genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Doğu Anadolu Bölgesi, yer yer parçalı bulutlu bir havaya sahip olacakken, özellikle kuzey ve doğu bölgelerinde daha yoğun bulutlanmalar meydana gelecek. Akşam saatleri itibarıyla bölgede kısmi sağanak ve gök gürültülü yağışlar bekleniyor.

Son yapılan meteorolojik incelemelere göre; Erzincan, Erzurum, Iğdır, Ağrı, Kars, Ardahan ve Van'ın bazı bölgeleri başta olmak üzere, Sivas, Kahramanmaraş, Kayseri, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep'in belirli kesimlerinde akşam saatlerinde yerel yağışlar oluşması öngörülüyor. Diğer bölgeler ise genellikle az bulutlu ve açık hava şartlarına sahip olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün aktardığı bilgilere göre, hava sıcaklıklarının tüm Türkiye'de yükselerek mevsim normallerinin üzerinde seyir izlemesi beklenirken, rüzgârın yönü kuzey ve güney olarak değişkenlik gösterecek. Özellikle Doğu Akdeniz sahil şeridinde ve yurdun doğu bölgelerinde rüzgârın hafiften orta şiddete kadar esmesi öngörülüyor.

Bu haber toplam 895 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.