Erzurum Gençleri, Dünya Temizlik Günü'nde Doğa İçin Harekete Geçti

Erzurum Gençleri, Dünya Temizlik Günü'nde Doğa İçin Harekete Geçti
Erzurumlu gençler, Let's Do It Derneği ve yerel kurumların iş birliğiyle piknik ve yeşil alanlardaki atıkları toplamak için seferber oldu. Etkinlik, global çevre temizliği ve farkındalık hareketinin bir parçası olarak düzenlendi.

Erzurum'daki gençler, doğayı koruma bilinciyle piknik alanları ve yeşil alanlardaki atıkları toplamak için etkinlik düzenledi. Bu özel gün, Let's Do It Derneği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve İl Gençlik Merkezleri'nin iş birliğiyle kutlandı. Eylül'ün ikinci haftasında tüm dünyada gerçekleşen bu hareketle, global çapta çevre temizliği ve farkındalığına vurgu yapılıyor.

Bu hareket, 2008'de Estonya'da doğmuştu ve kısa sürede global bir fenomen haline geldi. Erzurum'da ise Aziziye, Palandöken ve Yakutiye Gençlik Merkezleri'nden 70 civarında gönüllü bu harekete destek verdi. Ahmet Yasin Kadanalı gibi genç gönüllüler, "Çevreyi korumak, hepimizin görevi" diyerek bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekti.

Yaser Taşkesenlioğlu, gençlerin bu bilinçle hareket etmelerinden duyduğu memnuniyeti paylaşırken, Mehmet Emin Daş, bu hareketin Erzurum'da 10 yıldan uzun süredir devam ettiğini ve "Yeşil Beceriler" projesiyle doğaya yönelik etkinliklerin artarak sürdüğünü belirtti. Let's Do It Erzurum İl Temsilcisi Yaren Nur Sulanç ise, "Dünya genelinde ortak bir çevre bilinci oluşturmak, geleceğimiz için atılmış kritik bir adımdır" şeklinde konuştu.(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 173 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.