Erzincan’ın da aralarında bulunduğu 3 ilde ‘Kelebek Operasyonu’

Erzincan’ın da aralarında bulunduğu 3 ilde ‘Kelebek Operasyonu’
İzmir merkezli yapılan 'Kelebek Operasyonu'nda 20 şüpheliden 17'si yakalandı. Operasyon kapsamında 2 ayrı suç örgütüne yönelik çeşitli suçlardan işlem yapıldı.

İzmir merkezli yapılan 'Kelebek Operasyonu' çerçevesinde, Erzincan ve Erzurum da dahil olmak üzere hedeflenen illerde gerçekleştirilen operasyonda 20 şüpheliden 17'si yakalandı. Operasyon kapsamında 2 ayrı suç örgütüne yönelik olarak 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'Nitelikli yağma', 'Nitelikli dolandırıcılık', 'Tehdit', 'Kasten yaralama' ve 'Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti' suçlarından işlem yapıldı. Gözaltına alınan şüpheliler arasından 4 kişi tutuklanırken, firari 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Operasyonlar sırasında 13 tabanca, 3 tüfek, 12 kısmen parçası eksik silah, 29 kartuş, 156 fişek, 1 balistik yelek, 2 kasatura, bin 26 sentetik uyuşturucu hap, silah yapımında kullanılan malzemeler ve 1 el yazması tarihi obje de ele geçirildi. Toplamda 25 ikamet, 5 iş yeri ve 7 araçta aramalar yapıldı.

Operasyonun erken saatlerinde, 77 ekip ve 169 personelin katılımıyla gerçekleştirilen bu adli çalışmalarda, 17 şüpheli gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. 13 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 4 şüpheli tutuklandı. Firari olan 3 şüpheliyi yakalama çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 129 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.