Erzincan'daki Maden Faciasın'da Şirket Yetkilisi Gözaltına Alındı, Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

Erzincan'daki Maden Faciasın'da Şirket Yetkilisi Gözaltına Alındı, Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
 hozathaber.com Muhabiri
Erzincan'ın İliç ilçesinde yaşanan maden faciasına ilişkin soruşturma sürerken, şirketin Türkiye'deki müdürü C.D. gözaltına alındı.

Erzincan'ın İliç ilçesinde yaşanan maden faciasına ilişkin soruşturma sürerken, şirketin Türkiye'deki müdürü C.D. gözaltına alındı. Öte yandan, faciada kaybolan işçilere ulaşma çabaları titizlikle sürüyor. Ancak, kurtarma ekipleri zor anlar yaşıyor; çünkü heyelanın olduğu bölgede bazı toprak kütlelerinin yeniden kayması yaşanıyor.

6 Zanlı Tutuklanmıştı

Maden ocağındaki toprak kayması soruşturması devam ederken, altın madeni ocağını işleten şirketin Türkiye Ülke Müdürü C.D. gözaltına alındı ve işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Bu gelişmenin ardından 6 zanlı tutuklanmış, 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

KAYIP İŞÇİLERİ ARAMA ÇALIŞMALARI 6'NCI GÜNÜNDE DEVAM EDİYOR

Kurtarma ekipleri, faciada kaybolan 9 işçiyi arama çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. AFAD, TSK Arama Kurtarma, JAK, PAK, UMKE, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından 2,663 personel, arama kurtarma faaliyetlerine katılıyor. Bu çalışmalarda, 802 araç ve iş makinesi, 99 aydınlatma kulesi, 52 jeneratör ve çeşitli teknolojik cihazlar kullanılıyor.

erzincandaki-maden-faciasi-sirket-yetkilisi-gozaltina-alindi-kurtarma-calismalari-devam-ediyor.jpg

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ve AFAD Başkanı Okay Memiş, arama ve kurtarma çalışmalarını koordine ediyor. Ekipler, termal ve manyetik dronlar ile toprak altı görüntüleme cihazları kullanarak, kayıp işçilerin bulunduğu yerleri tespit etmeye çalışıyorlar.

Facia bölgesinde yaşanan küçük çaplı toprak kaymaları, ekiplerin güvenlik tedbirlerini en üst seviyede tutmasını gerektiriyor. Ayrıca, bölgede sürekli olarak toprak ve su analizi yapılıyor, böylece çalışmalar daha güvenli bir şekilde yürütülmeye çalışılıyor.

Bu haber toplam 13 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.