Erzincan'da Sıcak Yaz Günlerinde Çiftçilerin Zorlu Buğday Hasadı

Erzincan'da Sıcak Yaz Günlerinde Çiftçilerin Zorlu Buğday Hasadı
Erzincan'da havaların ısınmasıyla birlikte buğday hasadı başladı. Çiftçiler patos makinesiyle buğday ve saman elde ederek üretim yapıyor. Sıcak yaz günlerinde çalışan çiftçilerin zorlu çalışmaları fotoğrafçıların da ilgi odağı oldu.

Erzincan'da sıcak yaz günlerinde çiftçilerin zorlu buğday hasadı havadan görüntülendi. Havaların ısınması ve buğdayların ürün vermesiyle hasat zamanı başladı. Tarlalarını sürerek ürün elde eden çiftçiler, patos makinesi ile buğday ve saman üretiyor. Buğdayı kazanlarda pişirdikten sonra stoklayarak kullanmak üzere saklıyorlar. Ancak güneşin altında çalışmak zorlu bir çaba gerektiriyor.

Çiftçi Ali Bayram, patos makinesi ile ürün hasadı yaptıklarını ve samanı sattıklarını, buğdayı ise eve götürdüklerini ifade ediyor. Güneşin altında çalışmanın zorluğuna rağmen, emeklerini alın teri dökerek sürdürdüklerini belirtiyor.

Buğday hasadını fotoğraflamak isteyen fotoğrafçılar da çiftçilerin çalışma alanlarına ilgi gösteriyor. Fotoğrafçılardan Ahmet Aktaş, emek işçilerinin zorlu süreçlerini görüntülemek için yollara çıktıklarını dile getiriyor. Emek vererek sofralara gelen ürünlerin ne kadar zorlukla ortaya konulduğunu belgelemek için bu çekimleri gerçekleştirdiklerini vurguluyor.

Bu haberde, sıcak yaz günlerinde zorlu çalışma şartları altında çiftçilerin buğday hasadı sürecinin drone ile görüntülendiği ve fotoğrafçıların da bu emek dolu çalışmaları belgelemek için ilgi gösterdiği vurgulanıyor. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 165 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.