Erzincan'da çocuğu sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan anne çözüm bekliyor

Erzincan'da çocuğu sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan anne çözüm bekliyor
Erzincan'da 5 gün önce köpeklerin saldırısına uğrayan ve çevredeki vatandaşlar tarafından son anda kurtarılan ilkokul öğrencisi Emir Bahadır'ın annesi Fatma Güney, konunun çözümü için kime başvuracaklarını bilmediklerini belirtti.

Anne Fatma Güney, gazetecilere, daha önce de çevresindeki birçok insanın köpek saldırısına uğradığını belirtti. Olayı değerlendirirken insanların sessiz kalmasını anlamakta güçlük çektiğini ifade etti. Şunları dile getirdi:

"Çevremdeki insanlar ve çocuğumun babası olmasaydı, belki de köpekler onu parçalayacaktı. Belki de çocuğum yola fırlayacaktı. Bir anne olarak yaşadıklarımı tarif edemem. Eğer çocuğuma bir şey olsaydı, bunun sorumlusu kim olacaktı? Bu tür acı olaylar yaşanırken neden tedbir alınmıyor, neden çocuklar ve insanlar yaralanıyor ve diğerleri gözlerini kapatıyor? Daha önce çevremizde benzer olaylar yaşadık. Geçenlerde bir arkadaşımın çocuğu köpekler tarafından ısırıldı. Çocuk, her kapı çaldığında ‘anne köpekler mi geldi’ diye sorarak annesine sarılıyor. Üzümlü ilçesinde köpeklerin saldırısına uğrayan ağır yaralı bir çocuğumuz var. Bir akrabamızın oğlu köpekleri kovalamaya çalışırken vefat etti. İnsanların zarar görmesine rağmen neden bu kadar sessiz kaldıklarını anlamıyorum."

Güney, daha önce de köpek saldırılarıyla ilgili şikayette bulunduklarını ve belediye ekiplerinin köpekleri kısırlaştırıp sokaklara geri bıraktığını dile getirdi. Bu durumun yasalar gereği olduğunu belirtti ve devletin ve yetkililerin kendilerine destek olmasını talep etti.

Olayda oğlu Emir Bahadır Güney'in çok korktuğunu dile getirdi. Olayın detaylarına göre, Yunus Emre Mahallesi'nde 14 Mart'ta okuldan eve dönen ilkokul birinci sınıf öğrencisi Emir Bahadır Güney, Karagül apartmanı yakınlarında başıboş 5 köpeğin saldırısına uğramış ancak çevredeki vatandaşların müdahalesiyle yara almadan kurtulmuştu. Bu olay, çevredeki güvenlik kameralarına da yansımıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.