Elazığ’da Hazarbaba Dağı'nda Yamaç Paraşütü Gösterisi: Renkli Görüntüler Havada

Elazığ’da Hazarbaba Dağı'nda Yamaç Paraşütü Gösterisi: Renkli Görüntüler Havada
Elazığ’da 2347 rakımlı Hazarbaba Dağı'nda yamaç paraşütü yapan pilotlar renkli görüntüler oluşturdu.

Elazığ'ın Sivrice ilçesi, dört mevsim farklı spor dallarına ev sahipliği yapıyor. Yaz aylarında "Doğunun gizli denizi" olarak bilinen Hazar Gölü'ne olan ilgiyle tanınan ilçe, kışın da 2347 rakımlı Hazarbaba Dağı'nın zirvesinde kayak tutkunlarını ağırlıyor. Ancak bugünlerde dağ, yamaç paraşütü tutkunlarını ağırlıyor ve renkli görüntüler oluşturuyor.

Renkli Gösteriler Hazarbaba Dağı'nda

Elazığ Sportif Havacılık Kulübü tarafından düzenlenen yamaç paraşütü etkinliği, pilotları çevre illerden Sivrice ilçesine çekiyor. Pilotlar, Hazarbaba Dağı'nın zirvesinden yaptıkları uçuşlar sırasında manzaranın tadını çıkarırken, izleyicilere de görsel bir şölen sunuyor.

hazarbaba-dagii.jpg

Elazığ Sportif Havacılık Kulübü Antrenörü Kenan Şaksu, etkinlikle ilgili olarak, "Manzara çok güzel, atmosfer çok iyi. Tüm Elazığ’ı buraya bekliyoruz. Biz de burada bulunan vatandaşlarımıza paraşüt gösterilerimizle renk kattığımızı düşünüyoruz. Umarım hemşehrilerimize örnek olmuş oluruz." ifadelerini kullandı. Şaksu ayrıca, bölgenin yamaç paraşütü ve havacılık konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

hazarbaba-dagi.jpg

Doğaseverler İçin Bulunmaz Bir Nimet

Elazığ Sportif Havacılık Kulübü'nden Fatih Aydoğan ise, "Göl manzaralı kayak tesisimiz gerçekten doğaseverler için bulunmaz bir nimet. Biz kulüp olarak çok yerde uçtuk fakat genelde burada uçmayı tercih ediyoruz. Çünkü Sivrice gerçekten çok güzel. Gölüyle, doğasıyla ve dağıyla adrenalin tutkunları için bulunmaz bir yer." şeklinde konuştu.

hazar-golu.jpg

Hazarbaba Dağı'ndaki etkinlikler, doğa ve spor tutkunlarını bir araya getirerek Elazığ'ın Sivrice ilçesine olan ilgiyi arttırıyor ve bölgenin turizm potansiyeline katkı sağlıyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 13 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.