Depremzede hayvan yetiştiricileri üretimlerini sürdürüyor.

Depremzede hayvan yetiştiricileri üretimlerini sürdürüyor.
Depremzede hayvan yetiştiricileri üretimlerini sürdürüyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yaşayan Ahmet Menge, yaşadığı zorlu süreçlere rağmen üretime devam ediyor. Büyükbaş hayvan yetiştiricisi olan Menge, evi ve ağılları depremde yıkıldığı sırada annesini kaybetmiş olmasına rağmen, eşi ve yakınlarıyla birlikte yaşam alanlarını terk etmeyerek üretime odaklanmış durumda.

Depremlerde büyük bir yıkıma tanık olan bölgede, özellikle Ören, Başpınar ve Bahri mahallelerinde birçok ev enkaza dönerken, hayvan kayıpları da yaşanmıştır. Ancak Ahmet Menge ve ailesi, üretime olan inançlarından vazgeçmeden, elde kalan hayvanlarla süt üretimine devam etmektedir.

Ahmet Menge, yaşadıkları acıya rağmen, geçimlerini büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yaparak sağladıklarını belirtiyor. 20 baş büyükbaş hayvanla üretimlerini sürdüren Menge ailesi, elde ettikleri sütleri ilçe merkezinde satışa sunarak gelir elde etmektedir.

Menge, devletten destek beklediklerini ifade ederken, yaşadığı zorlu süreçte üretime devam etme kararlılığını koruyor ve işlerini bırakmayı düşünmüyor. Bu şekilde, zor şartlar altında dahi üretime katkı sağlayarak topluma hizmet etmeye devam ediyorlar.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 5 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.