Bingöl’de yüzme bilmeyen kalmayacak

Bingöl’de yüzme bilmeyen kalmayacak
Bingöl’de yüzme bilmeyen kalmayacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2018'de başlatılan ve Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda devam eden 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesi, Bingöl'deki olimpik kapalı havuzda ücretsiz olarak sürdürülüyor. Proje, öğrencilere yüzme eğitimi sağlar ve bu eğitimden geçen öğrencilerin birçoğu, ekiplerle birlikte müsabakalara hazırlanıyor.

Kurum bünyesinde 3 antrenör ve 4 can kurtaran görev yaparken, hem kadınlar hem de erkekler haftanın üçer günü ücretsiz olarak bu kurslardan faydalanıyorlar. Projenin başlangıcından bu yana 21,180 öğrenci bu yüzme kursundan yararlandı ve 2022'de 11,605 öğrenci daha bu hizmetten faydalandı. 2023 Mart ayında başlayan kurslara şimdiye kadar 3,000'den fazla öğrenci kayıt oldu ve bu yılki hedef 10,000 öğrenci.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Lağoğlu, 2022 yılında Bakanlığın 10,000 kişilik bir hedef belirlediğini ancak çalışanların ve antrenörlerin çabaları sayesinde bu hedefin üzerine çıkarak, 11,605 öğrenciye yüzme öğretildiğini belirtti. Müdür Lağoğlu, ayrıca, bu yılın hedefinin de 10,000 olduğunu ve bu yılın Mart ayında başlayan kurslara şu ana kadar 3,000'den fazla öğrencinin katıldığını belirtti.

Zeynel Abidin Arslan adlı bir öğrenci, kursa iki yıldır devam ettiğini ve yüzme öğrenmek isteyen herkesin bu kursa ücretsiz olarak katılabileceğini belirtti.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 176 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.