Bingöl'de Tatlıcılar Bayram Mesaisinde

Bingöl'de Tatlıcılar Bayram Mesaisinde
Bingöl'de Kurban Bayramı öncesi tatlısını eksik etmek istemeyen vatandaşlar, tatlı imalathanelerine akın etti.

Bingöl'de Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlar, tatlı ihtiyaçlarını karşılamak için imalathanelere yöneliyor. Usta ellerde şekillenen birçok farklı tatlı çeşidi, bayram sofralarını süslemek için tezgahlarda yerini alıyor. Yıllardır tatlıcılık yapan işletmeler, bayram öncesi gelen siparişleri yetiştirmeye çalışıyor. Midye, havuç dilimi, bülbül yuvası, şöbiyet, cevizli baklava, fıstıklı sarma, kare baklava, kuru baklava ve kadayıftan oluşan çeşitli tatlılar, bayram için hazırlanıyor.

Bingöl'deki tatlıcılar, sipariş usulü çalıştıklarını belirtiyor. Talepleri yetiştirmeye çalıştıklarını vurgulayan tatlıcılar, tatlıların pişirilmesine özen gösterdiklerini ifade ediyor. Ağırlıklı olarak paket satışları yaptıklarını dile getiren tatlıcılardan biri, fiyatlarda zam yapmadıklarını ve diğer tatlıcıların fiyatlarına kıyasla aynı fiyatları koruduklarını belirtiyor. Cevizli tatlıların 180 ila 200 lira arasında, fıstıklı tatlıların ise 240 ila 400 lira arasında değiştiğini söylüyor. Bayram öncesi zam yapmamayı tercih ettiklerini ve fırsatçılık yapmadıklarını ifade ediyor.

Bu bilgilere göre, Bingöl'deki vatandaşlar Kurban Bayramı'nda tatlı ihtiyaçlarını karşılamak için tatlıcılara yönelmektedir. İmalathanelerde usta ellerde şekillenen çeşitli tatlılar, bayram sofralarını süslemek için sunulmaktadır. Tatlıcılar, talepleri yetiştirmek için özen göstermekte ve fiyatlarda zam yapmamayı tercih etmektedirler.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 136 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.